L - КАРНИТИН  капс. X 60  АДИФАРМ

цена: 21.90 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
5657
категория:

L-carnitine е вещество с изключително значение за протичане на нормалните жизнени процеси в организма. Той е важен фактор за производството на енергия за организма и за правилния метаболизъм на мазнините. Той може да бъде открит в сърцето, скелетната мускулатура, черния дроб и мозъка но произвежданото количество е около 10% от необходимите за организма дневни нужди. Допълнително количество L-carnitine може да се достави чрез храната (месо, яйца и в по-малки количества от млечните продукти) или под формата на добавка към храната.

Мазнините в човешкия организъм се “изгарят” вътре в клетката. За преминаване на мазнините през клетъчната мембрана основна роля играе L-carnitine. Когато молекулата на мазнината се свърже с молекула L-carnitine тя може безпрепятствено да премине вътре в клетката и да “изгори”. Изгаряйки мазнините, тялото ни произвежда енергията, необходима за всички жизнени процеси.

Продуктът е с доказан ефект при разграждане на мазнините, особено ефективен в съчетание с диета и подходящ двигателен режим. Повишава енергийните възможности и мускулната издръжливост по време на тежки физически натоварвания, спомага за бързото възстановяване и преодоляване на неприятните стресови реакции.

L-carnitine стимулира работоспособността на сърцето и подобрява снабдяването му с енергия. L-carnitine действа като антиоксидант и спомага за отстраняване на свободните радикали от организма, натрупани в резултат на обмяната на веществата.

Препоръчвана максимална доза за дневен прием: 2 капсули.
Препоръчваната максимална доза (2 капс.) съдържа: 1 000 mg L-карнитин тартарат (L-carnitine tartarate); пълнител: калциев хидрогенфосфат, безводен; противослепващи агенти: магнезиев стеарат; силициев диоксид колоиден, безводен.

Състав на капсулата: желатин, оцветители: титанов диоксид Е171 и жълт железен оксид Е172.

Съхранение: На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25 ºС. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
Хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Адифарм ЕАД, България.