АДИРЕКС САШЕ 1.5 ГР. Х 6

цена: 13.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
211
категория:


Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете приема на препарата. Ако имате допълнителни въпроси,
обърнете се към вашия лекар.  

Съдържание на листовката:

I.   Какво представлява диарията?
II.  Какво е ADIREX?
III. Кога и как се приема ADIREX?
IV.  Кой не трябва да приема ADIREX?
V.   Какви са страничните ефекти на ADIREX?
VI.  Съхранение

I. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДИАРИЯТА?
Диарията се изразява в често изхождане на редки или течни изпражнения. Според протичането си диарията бива остра и хронична, и обикновено е симптом на стомашно разстройство, което може да е причинено от различни фактори:

Най-честите причини за острата диария са:
-    Инфекциозни - бактерии и вируси;
-    Пътуване, заради стресът, който организмът преживява и неустойчивостта му към бактериите на новото място;
-    Употреба на медикаменти (например антибиотици).

Най-честите причини за хроничната диария са:
-    Хронични инфекции в стомашно-чревната система;
-    Дисбаланс на чревната флора;
-    Непоносимост към определени Вещества В храната (мазнини, глутен, лактоза);
-    Синдром на раздразненото черво;
-    Заболявания на обмяната на веществата и др.

Съществуват различни средства срещу диария. За лечението на всеки конкретен вид диария е важно да се избере подходящ продукт.

Тъй като диарията е защитна проява на самоочистване, ако бъде спряна изкуствено, то в червата се задържат болестотворните причинители и техните токсини, и се забавя процесът на оздравяване и възстановяване от заболяването. Затова, най-добре е диарията да бъде овладяна по естествен начин, без да се блокира нормалният чревен пасаж и неговото физиологично очистване и възстановяване от болестотворни микроорганизми и техните токсини.

Това е възможно чрез употреба на клинично доказани съставки с антидиариен ефект (пробиотични дрожди, лактобацили, пребиотици и микроелементи), които неутрализират болестотворните микроорганизми и техните токсини, спират загубата на вода и електролити, възстановяват увредената от патогени чревната стена и баланса на чревната микрофлора.
neophann

II. КАКВО Е ADIREX?
ADIREX е комбинация от 5 клинично доказани съставки, която оказва благоприятен ефект върху здравето на стомашно-чревната система. Поддържа нормалната честота на дефекация и физиологичния водно-солеви състав и консистенция на чревното съдържимо. Поддържа естествения баланс на чревната микрофлора.

Всяко caшe ADIREX съдържа:

•    Пробиотична дрожда:
-    Saccharomyces boulardii - 250 mg (5 милиарда живи клетки*)

•    Бактериален пробиотичен комплекс:
-    Lactobacillus rhamnosus Rosell (1,9 милиарда живи клетки*)
-    Lactobacillus helveticus Rosell-52 (100 милиона живи клетки*)

•    Пребиотици: Мананови олигозахариди (МОЗ) - 200 mg
•    Цинк - 5 mg

*Брой живи клетки към момента на производство.

Помощни вещества: пълнители - силициев диоксид, малтодекстрин, ароматизант - банан.

ADIREX е хранителна добавка.

Saccharomyces boulardii е изключително издръжлив микроорганизъм, който не се влияе дори от антибиотици, оцелява през стомашните киселини и преминава през червата, като помага на чревната флора да се пречисти. Поддържа физиологичната бариерна функция на чревния епител и нормалната му пропускливост за вода и соли. Подхранва чревните епителни клетки и поддържа електролитния и ензимния баланс в червата. Поддържа нормалната честота на изхождане и консистенцията на чревното съдържимо. Saccharomyces boulardii, макар и издръжлив на антибиотици и киселини, е много чувствителен към кислород и при контакт с въздуха бързо загива, при което се губи ефекта от приема му. Затова при производството на ADIREX се използва специална технология, наречена 'азотно одеало', при която препаратът се пакетира в безкислородна среда, така че Saccharomyces boulardii да остане жизнеспособен през целия срок на годност на продукта.

Пробиотиците Lactobacillus rhamnosus Rasell-11 и Lactobacillus helveticus Rosell-52 са два добре проучени щама с клинично доказан благоприятен ефект върху баланса и нормалното функциониране на чревната флора. Тези пробиотични щамове се прикрепят към чревната стена и поддържат нейното здраве и Функциониране в нормален ритъм. Освен това те взаимодействат и с клетките на имунната система, разположени в чревния тракт, в резултат на което действат благоприятно на локалния имунитет и така допълнително съдействат за поддържане здравето на стомашно-чревната система.

Манановите олигозахариди (МОЗ) са пребиотици, които в същността си са вид захари със специфична структура и произход (от клетъчна стена на дрожди). Те служат за храна на пробиотиците. Приемът на МОЗ води до увеличаване на пробиотиците в червата и подпомага техния ефект върху локалния имунитет в чревния тракт. Също така, структурата на МОЗ е такава, че пречи на лошите бактерии да се задържат в червата и така допълнително спомага за балансирането на чревната флора.

Цинкът е микроелемент, който повлиява йонния транспорт в червата и осигурява оптимален физиологичен водно-солеви състав и консистенция на чревното съдържимо.

III. КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА ADIREX?

При възрастни и деца над 5 годишна възраст ADIREX се приема два пъти по 1 саше на ден.

При деца под 5 годишна възраст ADIREX се приема по 1/2 саше два пъти на ден, т.е. 1 саше на ден разделено в два приема. Активността на препарата остава непроменена до 12 часа след отваряне на сашето.

Съдържанието на сашето се разтваря в малко вода  или безалкохолна напитка, разбърква се и се изпива. Може да се смесва и с храна или с кърма. Прахът от сашето съдържа живи клетки и не бива да се смесва с горещи, ледени или алкохолни напитки или храни.

IV. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА ADIREX?

Не приемайте ADIREX ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на сашето.

V. КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА ADIREX?
Досега не са известни странични ефекти на ADIREX.

ADIREX може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

VI. СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте ADIREX в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца.
Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.