Шуслерова сол №12 - Калциум сулфурикум Х 80 тб.

цена: 9.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
904
категория:
  • Добави

Шуслерова сол №12(Калциум сулфурикумD6) е хомеопатичен лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Калциум сулфурикум има силно противовъзпалително действие и подпомага растежа на клетките. Индикации за нужда от солта са абцеси, обриви, гнойни пъпки, гнойни процеси,справя се чудесно с лечението на акне.

Подходяща за:

Възрастни и деца.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Калциум сулфурикум (Calcium sulfuricum trit.) D6 250 mg, лактоза монохидрат,

пшенично нишесте, магнезиев стеарат.

Дозиране:

Възраст на пациента

Остри състояния

Хронични състояния

Възрастни и деца над 12 години

  По 1 таблетка максимум до 6 пъти дневно

 1 таблетка 1 -3 пъти дневно

Деца от 6 до 11 години

  По 1 таблетка максимум до 4 пъти дневно

 1 таблетка 1 -2 пъти дневно

Деца от 1 до 5 години

  По 1 таблетка максимум до 3 пъти дневно

 1 таблетка дневно 

Под 1 година

  По 1 таблетка максимум до 2 пъти дневно

 1 таблетка дневно

Предупреждения:

Не използвайте Калциум сулфурикум D6 таблетки:

Ако сте алергични (свръхчувствителни) към пшенично нишесте или към някоя друга от съставките на  Калциум сулфурикум D6 таблетки.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Ви е известно,че имате непоносимост към някои видове захари, моля консултирайте се с Вашия лекар, преди употребата на продукта.

Калциум сулфурикум D6 таблетки трябва да се приемат половин час преди или след храна. Таблетката се оставя да се разтвори бавно в устната кухина.

Продуктът е подходящ за пациенти с непоносимост към глутен. Пациенти, които имат непоносимост към пшенично нишесте (различна от тази към глутен) не трябва да използват продукта, защото той съдържа пшенично нишесте.

Този продукт съдържа лактоза монохидрат. Да не се използва от пациенти, страдащи от непоносимост към някои видове захари.

При бременност или кърмене винаги се консултирайте с лекар или фармацевт преди употребата на лекарствени продукти.


Шуслерова сол №12 има много бърз ефект при лечението на гнойни заболявания. В общия случай минералът изисква продължителен прием. Самостоятелното приложение на Calcium sulfuricum (ШС №12) може да доведе до елиминационни реакции при раздвижване на веществата, депонирани в съединителната тъкан. В тези случаи е необходимо комбиниране поне с Шуслерови соли №4 Kalium chloratum, №9 Natrium phosphoricum и №10 Natrium sulfuricum. Практиката показва, че хората преживели силен стрес са с повишена нужда от Calcium sulfuricum.

Съединителна тъкан

Calcium sulfuricum е функционалното вещество на съединителната тъкан. Очистващият, стимулиращ отделителните процеси ефект оказва положително влияние върху основната субстанция и подобрява храненето и регенерацията на клетките.

Пермеабилитет на съединителната тъкан.Вредните вещества, натрупаните киселини или излишъкът на протеини блокират основната субстанция и ограничават общия пренос на енергия. Шуслерова сол №12 спомага за елиминирането на натрупаните в съединителната тъкан отпадни вещества и киселини. При забавено оздравяване на болестите, Calcium sulfuricum спомага за ускоряване на лечението. Поради очистващия си ефект върху съединителната тъкан на организма Calcium sulfuricum се прилага при хронифициране на болестните процеси. Според Шуслер Calcium sulfuricum се дава и при изразени подутини и отоци, тъй като те са признак за засягане на съединителната тъкан. При възпаление на гърлото с изразен оток е необходимо приложение на Calcium sulfuricum.

Разграждане на протеините. При прекомерен белтъчен внос организмът не може да усвои напълно приетите протеини и ги складира в съединителната тъкан. Тези отлагания нарушават нейния пермеабилитет и допринасят за допълнително повишаване на киселинността. Акумулирането на излишни протеини в съединителната тъкан се проявява под формата на целулит. В тези случаи външното приложение на Calcium sulfuricum е с много добър ефект.

Уплътнената съединителна тъкан, проявяваща се като надигнати, заоблени бръчки, е признак за дефицит на минерала. Тя показва, че съединителната тъкан е препълнена с екзогенни вещества или протеини.

Ефект върху лигавиците. Calcium sulfuricum (Шуслерова сол №12) има секретолитичен ефект, поради което се прилага при всички възпаления на лигавиците: хроничен бронхит, фарингити, тонзилити, синуити, средни отити, остър и хроничен ринит.

Ревматизъм и подагра. Calcium sulfuricum (ШС №12) е важна тъканна сол при ревматизъм и подагра. Минерлът е в състояние да елиминира натрупаните в съединителната тъкан киселини, с което отбременява организма.

Д-р Шуслер препоръчал приложение на Шуслерова сол №12 при остър и хроничен ревматизъм и подагра.

Открити гнойни процеси

Шуслерова сол №12 (Calcium sulfuricum) е биохимично средство на избор при всички открити гнойни процеси. Хроничните гнойни заболявания на кожата, абсцесите. и гнойните фистули успешно се третират с Calcium sulfuricum, включително и с външно приложение.

В практиката се е утвърдило и приложението при тонзилити и гнойно възпаление на средното ухо. С оглед тежестта на заболяването и възможните последствия на персистиращото възпаление в тези случаи е наложителна консултация с лекар. Шуслеровите соли могат да се приемат и като допълнение към медицинското лечение.

Утвърдени комбинации:

Тонзилин: Ferrum phosphoricum №3- 5 табл. сутрин,Calcium suifuricum №12- 5 табл. на обяд и Natrium phosphoricum №9- 5 табл. вечер.По 5 таблети от всяка сол в острия период и по 3 таблети още 2- 3 седмици.

Синуит ( лигавично трио): Kalium chloratum №4- 5 табл. сутрин,Natrium chloratum №8- 5 табл. на обяд и Calcium sulfuricum №12- 5 табл. вечер.По 5 таблети от всяка сол в острия период и по 3 таблети още 2- 3 седмици.

Старчески петна: Calcium sulfuricum №12- 5 табл. сутрин и Kalium sulfuricum №6- 5 табл. на обяд.Курс  3 месеца.

Открити гнойни процеси: Natrium sulfuricum №10- 5 табл. сутрин, Calcium sulfuricum №12- 5 табл. на обяд и Natrium phosphoricum №9- 5 табл. вечер.Поне 1 седмица в тази доза, след което по 3 таблети от всяка сол 2- 3 месеца.

Целулит ( тонус,колагенова структура,дренаж ): Calcium fluoratum №1- 5 табл. сутринта, Kalium chloratum №4- 5 табл. на обед и Calcium sulfuricum №12- 5 табл. вечер.Курс на 1- 2 месеца.

Таблетките се оставят бавно да се разтопят в устатата. Ако е необходимо, могат да се разтворят в малко вода.