КАЛМАЦИН ФОРТЕ ТАБЛ. X 100

цена: 27.10 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
3445
Производител:
Walmark
  • Добави


Калмацин Форте представлява комплекс от три жизненоважни минерала - калций, магнезий и цинк, в комбинация с витамин Д. Всеки един от тях участва в ключови процеси в човешкия организъм. Калцият и магнезият са незаменими за структурата на костите, зъбите и кожата, за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система. Цинкът е необходим за нормалното функциониране на имунната система и за поддържане на здрава кожа и коса. Включеният витамин Д подобрява усвояването на калция в стомашно-чревния тракт и допринася за пълноценното му вграждане в костите и зъбите.
Препоръчваната доза за дневен прием съдържа:    в 1 табл.    
Калций /калциев карбонат, калциев глюконат, лактат/    400,0 mg    
Магнезий /магнезиев оксид, магнезиев глюконат/    155,0 mg
Цинк /цинк шитрат, цинк глюконат/    8,5 mg    
Витамин Д3 /холекалциферол/    2,0 μg   
Състав: калциев карбонат, магнезиев оксид, антислепващи агенти: микрокристална целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, влагозадържащ агент: сорбитол, стабилизатори: карбоксиметил целулоза, хидроксипропил метилцелулоза, хидроксипропилцелулоза, цинк цитрат, цинк глюконат, магнезиев глюконат, калциев глюконат, лактат, оцветител: титаниев диоксид, памучно масло, холекалциферол.
Ефекти:
Допринася за поддържане на здрави кости, зъби, коса и нокти
Оказва благотворен ефект върху нервната система
Подпомага дейността на сърцето
Подсилва имунната система
Подходящ по време на бременност, кърмене, при усилено физическо натоварване
Дозировка: 1 таблетка на ден
 
Предупреждение:  Да не се надвишава препоръчваната дневна доза. Хранителна добавка, не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на недостъпно за малки деца място. Не е подходящ за деца под 3 години. Да се съхранява на сухо и тъмно място, при температура под 25 градуса.
Производител: Чехия