СОМНИ ЕКС СПРЕЙ 20 МЛ.

цена: 19.90 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
44

Сънят е изключително важна част от нашия живот. Пълноценният сън възстановява работоспособността на човека, възстановява основните механизми на обмяната на веществата, увеличава защитните сили на организма, намалява разхода на енергия,
Липсата на достатъчно сън е свързана с появата на физически и умствени проблеми, допринася за по-бързо остаряване на мозъка. Възрастните хора, които спят по-малко са изложени на по-висок риск от развитие на деменция и други заболявания, свързани с нарушението на паметта. При дълготрайно безсъние се засилва рискът от инфаркт. Безсънието увеличава риска от инфаркт на миокарда до 45%. Недоспиването и безсънието са изключително вредни за организма. Най - честите нежелани последствия, в резултат от безсънието са: затлъстяване, диабет, отслабване на имунната система, депресия, раздразнителност и постоянна умора.
Полезни съвети относно съня:
- определете си редовно време за лягане;
- събуждайте се по едно и също време всеки ден;
- направете спалнята си по-удобна (ограничете шума и светлината, поддържайте оптимална температура)
- не консумирайте храни 4 часа преди лягане.
Победи безсънието със Сомни Екс спрей
Сомни Екс спрей е хранителна добавка с мелатонин, разработена по иновативна патентована италианска технология. За подезично приложение.
Активното вещество на Сомни Екс спрей е мелатонин – естествен регулатор на съня, широко известен още като „хормон на съня“.
Сомни Екс спрей има до 4 пъти по-силен и до 3 пъти по-бърз ефект, в сравнение с останалите продукти, съдържащи мелатонин.
Когато мелатонинът се приема под формата на капсула или таблетка за орално приложение до 80% от приетата субстанция веднага се унищожава в черния дроб, което значително намалява неговата ефикасност.
Чрез употребата на мелатонин под формата на спрей за подезично приложение се избягва преминаването му през черния дроб и той директно достига нервните центрове, отговорни за съня.
Точно за това Сомни Екс, който е под формата на спрей за подезично приложение, има толкова бързо действие. Абсорбцията на мелатонина, съдържащ се в Сомни Екс спрей, започва през първите 5 минути след неговия прием, и се извършва в до 4 пъти по-висока концентрация.
Сомни Екс спрей за подезично приложение е изключително удобен за прецизно дозиране в зависимост от индивидуалните нужди на организма, като всяка нова апликация доставя точно 1 мг. мелатонин. Една опаковка Сомни Екс спрей осигурява 100 апликации (впръсквания).
Сомни Екс спрей помага както при проблеми със заспиването, така и при чести нощни събуждания.
Сомни Екс спрей не води до пристрастяване и не са известни нежелани странични ефекти при неговия прием. Това го прави подходящ за редовна и дълготрайна употреба.
Използването на Сомни Екс спрей не води до сутрешна сънливост, дискомфорт и други нежелани странични ефекти.
- до 4 пъти по-силен*
- до 3 пъти по-бърз*
- започва да действа през първите 5 минути след неговия прием*
*спрямо останалите продукти за сън в капсулна форма(съдържащи мелатонин)
Предназначение: Продуктът съдържа мелатонин, който:
- допринася за съкращаване на времето за заспиване (благотворният ефект се получава при минимален дневен прием на 1 mg. мелатонин малко преди лягане);
- допринася за по-лесната адаптация на организма след пътуване със смяна на часовите зони (благотворният ефект се получава при минимален прием на 0,5 mg мелатонин малко преди лягане на първия ден от пътуването и през следващите няколко дни след пристигане).
Състав на продукта за 1 впръскване: Мелатонин - 0,124 g.
Помощни вещества: вода, полисорбат 80 E433 (емулгатор), глицерол E422 (сгъстител), средно-верижни триглицериди, аскорбил палмитат E304(антиоксидант), ароматизатор, калиев сорбат E202 (консервант), лимонена киселина E330 (регулатор на киселинността), сукралоза E955(изкуствен подсладител)
Инструкции за употреба: 1 - 3 впръсквания на ден под езика преди лягане. Дозирането е според индивидуалните нужди. Всяко впръскване доставя 1 мг. мелатонин. Разклатете добре преди употреба!
Предпазни мерки: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на места, недостъпни за деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Моля, обърнете се към медицинско лице, преди да използвате продукта по време на бременност, кърмене или при употреба от деца. Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Не използвайте след изтичане на срока на годност.
Не води до привикване.
Не приемайте преди шофиране.
Съхранение: Съхранявайте на сухо и прохладно място, при стайна температура под 25 ° C, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Могат да се появят малки промени в цвета и вкуса на продукта поради съставките в него, но това не влияе на качеството на продукта.
Производител: Labomar Srl , Италия.