САМ - Е РИЪЛ ТАБЛ. 400 МГ. Х 20

цена: 34.50 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
3

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА
SAM-e (S-Adenosyl-L-mettiionine) 400 mg - 20 enteric coated tablets
CAM-e (S-Аденозил-L-метионин) 400 mg - 20 ентерични таблетки
Хранителна добавка
Внимателно прочетете тази листовка, тъй като в нея се съдържа важна информация за Вас!
Запазете тази листовка. Може да ви се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от повече информация, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Real SAM-e е добит, посредством патентована технология на естествена ферментация, осигуряваща 100% активни S,S SAM-e изомери.

ОПИСАНИЕ
S-Adenosyl-L-methionine - SAM-e е естествено съединение, което се открива във всяка клетка на човешкото тяло, имащо жизненоважно значение за нейната функция, устойчивост и активност. SAM-e е един от най-активните метил донори, произвеждани в човешкото тяло, участващ в повече от 100 биохимични реакции и специфични процеси, сред които детоксикация, мозъчна функция и ставно здраве. Процесът на производство се нарича метилиране и възниква един милиард пъти в секунда във всяка клетка на целия организъм. Засяга многобройни процеси от развитието на плода до мозъчната функция, експресията на гените и съхранява клетъчните мембрани. Подпомага действието на различни хормони и невротрансмитери, в т.ч. серотонин, мелатонин, допамин и адреналин.
Тези важни невротрансмитери и хормони контролират съня, настроението и социалното ни взаимодействие, имащи пряка връзка с емоционалното състояние и психичното ни здраве.
Една от ключовите функции на SAM-e е поддържането на нормалното функциониране на черния дроб и цялостната детоксикация на организма. SAM-e участва в синтеза на глутатион - един от най-важните антиоксиданти, в регенерирането на чернодробната тъкан и предпазва клетките от унищожителното действие на свободните радикали.
Нивата на глутатион се нарушават вследствие на: разнообразни окислителни процеси като възпаления и инфекции; токсини от околната среда и бита; УВ лъчите: изгаряния; хирургични интервенции: повишен прием на медикаменти и особено осезаемо при злоупотреба с алкохол, никотин и наркотични вещества.
Нивата на SAM-e може да намалеят от болести и възрастта.
SAM-e подпомага поддържането на функцията на ставите. SAM-e има множество механизми на действие, които спомагат за поддържане здравето на черния дроб. SAM-e улеснява здравословния ензимен процес на метилиране и повишава чернодробните нива на важния антиоксидант глутатион. Когато чернодробната функция е нарушена, а глутатионът е изчерпан, това води до увреждане от свободни радикали.

ПОКАЗАНИЯ:
SAM-e подпомага процеса на възстановяване след леки, до средни по сила емоционални разстройства. SAM-e е натурална, естествена и ефективна алтернатива на химичните препарати, предписвани при емоционални разстройства.
SAM-e по естествен път увеличава нивото на невротрансмитера серотонин.
SAM-e подпомага поддържането на нормално психично и емоционално здраве, посредством стимулирането на нормалната мозъчната функция.
SAM-e подпомага чернодробния синтез на антиоксиданта глутатион, който от своя страна стимулира детоксикацията, като така поддържа нормалните нива на чернодробните ензими.
SAM-e е подходящо допълнение по време на детоксикираща терапия за отказ от алкохол и наркотични вещества.
SAM-e подпомага нормалното функциониране на ставите.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗА ЗА ДНЕВЕН ПРИЕМ:
Една до две таблетки (ако се взимат две, приемът им да се раздели на два пъти) 1 час преди или 2 часа след храна. 
За друга дозировка и прием се консултирайте със специалист.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЕМА:
При емоционални разстройства - минимум 14 дни.
За поддържане на здравето на черния дроб и костно-ставния апарат - минимум 4 седмици.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Големи дози от SAM-e могат да предизвикат необичайно повишено настроение. Започнете с ниска доза и постепенно я увеличавайте. Да не се превишават препоръчаните дози. 
Бременни и кърмещи жени не трябва да приемат SAM-e без консултация със специалист. 
Хора с биполярно разстройство (маниакална депресия) не трябва да приемат SAM-e, тъй като може да доведе до влошаване на състоянието. Хората, които приемат SAM-e е желателно да приемат успоредно фолиева киселина и витамини В6 и В12.
Антидепресанти - SAM-e не трябва да се комбинира с други антидепресанти, без консултация със специалист. SAM-e може да взаимодейства с антидепресанти, тъй като повишава нивата на серотонин в мозъка, както правят повечето медикаменти от този род. Опасението е, че комбинирането и на двете може да доведе до опасно повишаване на нивото на серотонин. Говорете с Вашия лекар преди употребата на SAM-e, ако приемате някакви лекарства за депресия или тревожност.
Levodopa (L-gona) - SAM-e може да намали ефективността на този медикамент за лечение на болестта на Паркинсон. 
Медикаменти за лечение на диабет - SAM-e може да понижи нивата на кръвната захар и може да засили ефекта на лекарства за диабет, което увеличава риска от хипогликемия (ниска кръвна захар).
Не е лекарствен продукт. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца. 

Състав на 1 таблетка:
SAM-e S-Аденозил-L-метионин - 800 mg.
Помощни вещества: манитол, целулоза, хидроксипропил метилцелулоза фталат, силициев диоксид, лимонена киселина, стеаринова киселина, глицерил триацетат,  натриева кроскармелоза, натриев нишестен гликолат, титанов диоксид, жълта охра.

Опаковка: 20 таблетки.

Производител: Gnosis Bioresearch, САЩ.