ХЕПИ ДЕЙ ТАБЛ. Х 30

цена: 15.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
9

Състав:
Съдържание в една капсула - еднократен прием/препоръчан максимален дневен прием:
5-хидрокситриптофан /5-НТР/ - 50 мг / 300 мg;
L-тирозин - 20 мг / 120 мг.
Свойства:
5-хидрокситриптофана е аминокиселина, която се образува в човешкото тяло от незаменимата аминокиселина триптофан. В мозъка 5-НТР се превръща в серотонин - моноаминен невротрансмитер, познат още като "хормона на щастието и удоволствието". Активната съставка от 5-НТР в "Happy day" е синтезирана от семената на африканското растение "Griffonia simplicifolia" и е уникална фармацевтична чистота - 99,5%. Това е сигурна гаранция за високо качество и максимална биологична адаптивност. Доказано е, че недостигът на серотонин в организма може да доведе до следните негативни състояния: демотивация, нарушения в съня, наднормено тегло, висока кръвна захар, хиперинсулинемия, депресивни пристъпи, чести мускулни болки придружени с хронична умора. "Happy day" е истинското решение на проблема. "Happy day" повишава нивата на "хормона на щастието" в мозъка и по този начин повлиява благоприятно на състоянията свързани с ниските му нива, без да предизвиква странични ефекти, за разлика от останалите лекарствени средства, предназначени за подобни състояния.
L-тирозинът е неесенциална аминокиселина, която се явява като изходно вещество в организма за производството на така наречените катехоламини или невротрансмитери /хормони участващи в провеждането на нервните импулси в нервната система. Това са хормоните допамин и дихидроксифенилаланин, норепринефрин, епинефрин, тироксин, трийодтиронин и меланин. Доказано е, че недостигът на L-тирозин намалява правилното функциониране на процесите в нервната система и понижава невронната активност. В "Happy day" L-тирозинът усилва действието на 5-хидрокситриптофана и съдейства за по-бързото понижаване на общите стресови нива. Той намалява потиснатостта, стреса, безразличието, тревожността и умствената умора при еднообразна работа, и повишава бдителността, основно чрез повлияване на нивото на невротрансмитерите.
Показания:
Понижено настроение и потиснатост;
Безразличие;
Стрес;
Безсъние;
Главоболие;
Тревожност и безпокойство;
Наднормено тегло;
Глад за прости захари;
Предменструални проблеми;
Сексуални проблеми;
Дефицит на вниманието;
За преодоляване на страничните ефекти при отказване на вредни навици - тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол и други.
Дозировка:
От 1 до 3 капсули дневно. Ако е необходимо, дозата може да се увеличи до 6 капсули дневно, след консултация с вашият лекар.
Опаковка: 30 капсули опаковани в 3 блистера по 10 броя, поставени в картонена кутия с листовка.

Предупреждения:
Уведомете вашия лекар ако за вас се отнасят някои от следните състояния:
Чернодробна недостатъчност;
Бъбречна недостатъчност;
Язва на стомаха и дванадесетопръстника;
Нарушено кръвосъсирване,
Кърмене,
Синдром на Даун.
Или ако употребявате някои от следните медикаменти:
Селективни инхибитори на обратният захват на серотонина;
Инхибитори на моноаминоксидазата;
Трициклични антидепресанти;
Медикаменти против СПИН.

Преди употреба прочетете листовката.
Да не се използва от бременни и деца до 12 годишна възраст.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на храненето.
Съхранение: на сухо и защитено от светлина място при стайна температура под 25 ºС. Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Да не се използва след изтичане срока на годност.
Производител: Голаш Фарма ООД, България за Prevent Pharma.