ВИТЕКС 400 МГ. КАПС Х 100 НЕЙЧЪРС УЕЙ

цена: 26.00 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
685
категория:
  • Добави

Витекс (Vitex agnus-castus) е растение, което традиционно се използва като средство за лечение на различни „женски болести”. Приемът на витекс или както се нарича още – аврамово дърво, се препоръчва при гинекологични проблеми, безплодие и хормонален дисбаланс.

Билката има дълга история на употреба – повече от 2000 години, а днес науката разполага с многобройни клинични доказателства за ефективния й механизъм на действие.

Витекс контролира секретираните от хипоталамуса и хипофизата хормони. Приемът на билката спомага засекретирането на правилните хормони, в правилните количества и в точното време. По този начин витекс възстановява хормоналното равновесие по естествен път.

В плодовете на витекса се съдържат вещества, които потискат действието на мъжките андрогени. Увеличавайки прогестеронната активност, витекс спомага зауравновесяването на естрогенната и прогестеронната продукция от яйчниците по време на менструалния цикъл.

В състава на витекс няма хормони, а ефектът на билката се дължи на въздействието й върху дейността на хипофизата!

Приложение:

Допринася за поддържане на нормалното състояние на организма на жените и на нормалния менструалния цикъл.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка:

По 1 капсула от 2 до 3 пъти на ден, в продължение на 8-12 седмици. След този период – по 1 капсула дневно. За най-добри резултати, използвайте продължително време.

Съдържание: в 1 капс. дн. доза
Витекс (плод) 400 mg 1 200 mg

Хранителна добавка.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.