БИО-КУЛТ КАПС. Х 30

цена: 24.70 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
325
категория:

При създаването на  Био-Култ са използвани научните познания в областта на пробиотиците и тяхното приложение и е направен най-добрият подбор на пробиотични бактерии, осигуряващ максимална полза за човешкото здраве.

Био-Култ обединява естествената сила на 14 добри бактерии в един уникален по съдържанието си пробиотик. Качеството на Био-Култ се гарантира от високата концентрация на полезни бактерии във всяка капсула, от стабилността на продукта спрямо киселата среда в стомаха, както и от голямото разнообразие на полезни бактерии, включени в състава му. Био-Култ е единственият пробиотик, който обединява действието на 14 полезни бактерии.

Добрите бактерии в Био-Култ са микрокапсулирани по време на процеса на лиофилизация (изсушаване при ниски температури ), като по този начин са защитени от неблагоприятната кисела среда в стомаха. Тези бактерии са способни да колонизират храносмилателния тракт по цялата му дължина и това, че Био-Култ съдържа толкова много добри бактерии – 14 различни вида, означава, че се достигат и колонизират повече участъци от тънките и дебелите черва. Значението на високия брой и разнообразието от полезни бактерии в състава на Био-Култ е, че се гарантира по-добър ефект на пробиотика в сравнение с останалите, предлагани на пазара, тъй като те са с по-малък брой и разнообразие от полезни бактерии. Био-Култ със своите 14 полезни бактерии предлага най-пълно покриване на нуждите на организма, както и по-голяма вероятност за поддържане на здрава храносмилателна и имунна система.

Всяка капсула съдържа:

не по-малко от 2 х 109/ два билиона /  пробиотични микроорганизми от 14 щама:

Lactobacillus spp. / Лактобацилус специес – 7 щама

Lactobacillus acidophilus / Лактобацилус ацидофилус

Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus / Лактобацилус делбруекии спец. булгарикус

Lactobacillus casei / Лактобацилус казеи

Lactobacillus  plantarum / Лактобацилус плантарум

Lactobacillus rhamnosus / Лактобацилус рамнозус

Lactobacillus helveticus / Лактобацилус хелветикус

Lactobacillus salivarius / Лактобацилус саливариус

Всички тези полезни бактерии от групата Лактобацилус ефективно конкурентно потискат растежа на патогенните бактерии като Ешерихия коли, Салмонела, Стафилококус ауреус, Кандида и др. и подобряват естествената имунна система на организма.

Lactococcus spp. / Лактококус специес

Lactococcus lactis spp. lactis  / Лактококус лактис

Тази бактерия подпомага подобряването на чревния имунитет и също потиска растежа на патогенните бактерии

Streptococcus spp. / Стрептококус специес

Streptococcus thermophilus / Стрептококус термофилус

Тази бактерия работи съвместно с Лактобацилус булгарикус за производството на лактаза – помощ за страдащите от лактозна непоносимост, както и подобрява имунната система

Bifidobacterium spp. / Бифидобактериум специес- 4 щама

Bifidobacterium bifidum / Бифидобактериум бифидум

Bifidobacterium breve / Бифидобактериум бреве

Bifidobacterium infantis / Бифидобактериум инфантис

Bifidobacterium longum / Бифидобактериум лонгум

Бактериите от групата Бифидум подпомагат храносмилателната моторика и произвеждат витамини от групата В

Bacillus spp. / Бацилус специес

Bacillus subtilis / Бацилус субтилис

Тази бактерия е естествен обитател на човешката чревна флора и оказва стимулиращо действие върху имунната система, както и върху растежа на бактериите от групата Лактобацилус, проявява конкурентно изключване и антимикробно действие.

Често се случва да се чувствате отпаднали, когато взимате антибиотици, както са чести и случаите на диария в резултат на антибиотичното лечение. Био-Култ помага да се възстановят добрите бактерии в червата, които антибиотиците са унищожили, и по този начин да се намалят страничните действия от приема на антибиотика и да се чувствате по-добре.

Био-Култ помага стомахът Ви да се чувства спокоен, когато сте на път, така че е добре да е част от багажа Ви.

Есента и зимата неизменно са свързани с настинки и грип. Приемането на пробиотик като Био-Култ може да помогне за поддържането на здрава имунна система и избягването на патогените, които са около нас.

Добрите бактерии в Био-Култ могат да помогнат при различни храносмилателни разстройства, свързани с нарушен баланс на чревната флора:

-  храносмилателен дискомфорт

-  вирусни и бактериални стомашно- чревни инфекции

-  подуване на корема и газове

-  колики

-  храносмилателни смущения по време на пътуване

-  диария по време и след лечение с антибиотици и химиотерапевтици

-  при “лениви черва“

-  синдром на раздразненото черво

-  улцерозен колит

-  болест на Крон

-  ентерит

-  атопичен дерматит

-  алергии

-  синдром на пропускливите черва

-  лактозна непоносимост

Указания за употреба:

-  Подходящ за всяка възраст, както и за вегетарианци, бременни жени и деца

-  Не съдържа глутен

-  Без противопоказания и без риск от предозиране

-  Съдържа следи от соя и следи от млечни продукти в степен, която не оказва влияние на страдащите от лактозна непоносимост

-  Капсулите могат да се отворят и съдържанието да се смеси с храна или вода или да се приемат цели с течност по време или след хранене

-  Препоръчителна дневна доза за възрастни: 1-2 капсули веднъж или два пъти дневно     ( или както е препоръчано от лекар )

-  Бебета и деца под 12 години – половината от дозата за възрастни, като капсулите се отварят и съдържанието се смесва с  храна, вода или други течности

-  Ако взимате антибиотик – 4 капсули Био-Култ дневно по различно време от приема на антибиотик с разлика от поне 2 часа. Продължете приема на Био-Култ поне две седмици след завършване курса на антибиотика.

-  При пътуване – една седмица преди пътуването 1- 2 капсули един или два пъти на ден. По време на самото пътуване – 4 капсули дневно. Продължете приема поне една седмица след края на пътуването.

-  Съхранява се на стайна температура без нужда да бъде в хладилник.
Производител: Пробиотикс Интернешънъл Лимитид (Протексин), Великобритания.