ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ МАМА КАПС. Х 30

цена: 10.50 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
5778
  • Добави


Бременността е период, в който настъпват важни промени в организма на бъдещата майка. Адекватно снабдяване с всички необходими хранителни вещества при жените, които планират бременност, както и при бременните и кърмачките, е от съществено значение, тъй като плодът, както и новороденото, получават хранителни вещества от майчиния организъм.
Това изисква спазването на пълноценен и разнообразен хранителен режим, обогатен с витамини, минерали, микроелементи и други важни хранителни съставки.

Данни от съвременни изследвания за хранителните препоръки към населението показват, че приемът на фолиева киселина, йод, желязо и Омега-3-мастни киселини е особено препоръчителен за жените.

Допелхерц актив мама съдържа 12 витамина, 5 минерала и микроелемента, пълноценно комбинирани с Омега-3 мастни киселини, за задоволяване на повишените нужди преди, по време и след бременността.
Важна е комбинацията!

Състав:
Съставка    За 1 капсула    
Масло от сьомга, съдържащо DHA    
310 mg (100 mg - мин. 140 mg омега-3 мастни киселини)

Калций    100 mg  
Витамин С    55 mg 
Магнезий    45 mg   
Желязо    7.5 mg   
Ниацин (никотинамид)    7.5 mg NE  
Витамин Е    6.5 mg α-TE  
Цинк    5 mg 
Пантотенова киселина    3 mg  
Бета-каротен, съдържащ витамин А    1 mg (167 μg RE) 
Витамин В6    0.95 mg   
Витамин В2    0.75 mg   
Витамин В1    0.6 mg   
Фолиева киселина    300 μg  
Йод    50 μg  
Биотин    30 μg
Витамин D3    2.5 μg    
Витамин В12    1.75 μg   
Енергийна стойност: 1 капсула отговаря на 5,3 kcal/22,1kJ.

Състав: Рибено масло (24%); калциев карбонат; желиращ агент: желатин; емулгатор: соево масло (частично хидролизирано); магнезиев оксид; калциев аскорбат; влагозадържащи агенти: глицерол и сорбитол; железен II фумарат; стабилизатор: соев лецитин; емулгатор: жълт восък; никотинамид, алфа-токоферол, цинков оксид, калциев D-пантотенат, оцветител: железен оксид, каротеноидна суспензия; цианкобаламин; пиридоксин хидрохлорид; рибофлавин; тиамин нитрат; фолиева киселина;  холекалциферол; калиев йодид; биотин.
Фолиевата киселина е незаменима хранителна съставка, необходима за здравословния растеж и развитие на бебето по време на бременността. Важна е за нормалното клетъчно делене, както и за редица метаболитни процеси. Жени, които консумират достатъчни количества фолиева киселина като част от здравословната диета преди бременността, могат да спомогнат за намаляване риска от вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб на бебето. Фолиевата киселина е важна за затварянето на невралната тръба при ембриона, поради което е особено необходима през бременността. Затварянето на невралната тръба нормално се извършва между 22 и 28 ден от бременността. Често по това време жените нямат представа, че са бременни. Ето защо е препоръчително за всички жени, които планират бременност, да помислят поне 4 седмици преди зачеване за адекватно снабдяване на организма на бъдещата майка с фолиева киселина. Приемането на хранителни добавки с фолиева киселина преди и по време на бременност е силно препоръчително.
Приемът на йод при бременни е също от съществено значение, тъй като плодът получава йод от майчиния организъм. Като част от хормоните на щитовидната жлеза, йодът е важен за растежа, обособяването на органите и регулирането на метаболизма. Играе важна роля в продукцията на хормоните на щитовидната жлеза, които участват в метаболизма. Тези хормони контролират много метаболитни процеси, като растежа, енергийния обмен, образуването на костите и развитието на мозъка.
По време на бременност нуждата от желязо при жените нараства значително.
Желязото осигурява образуването на червени кръвни клетки и транспорта на кислород в кръвта. Дневните нужди от желязо са двойно по-големи по време на бременност.
Цинкът е важен за здравето на клетките. Той играе роля в клетъчното възстановяване и предпазване, и е необходим за защитата на организма. Необходим е за хормоналния баланс и имунната система.
Полезни Омега-3 мастни киселини и DHA за майката и детето.
Важни представители на Омега-3 мастните киселини са ейкозапентаеновата и докозахексаеновата. DHA е важна за очната функция и нормалното мозъчно развитие на ембриона. Още по време на бременността майката трябва да осигурява достатъчно DHA .
Организмът не може да произвежда Омега-3 мастни киселини, ето защо те трябва да бъдат приемани с храната. Само няколко храни обаче съдържат тези мастни киселини. Добри източници са например студеноводните риби, като сьомга, херинга и скумрия. Ако се спазват тези препоръки, рибата по време на бременността е важна храна с оглед снабдяването с Омега-3 мастни киселини, както и с микроелементите йод и селен. Все пак, препоръката да се яде поне два пъти седмично риба трябва да се разглежда с особено внимание. Някои здравни агенции препоръчват преценяване на здравословните предимства, както и евентуален риск за бременни и кърмачки. Тъй като предимно мазните риби натрупват вредни вещества, приемането на хранителни добавки, обогатени с Омега-3 са за предпочитане по време на бременността. Технологията на производство осигурява висока степен на чистота на съставките. Така, майчиният организъм приема необходимото количество незаменими Омега-3 мастни киселини за плода, без риск от прием на замърсени рибни продукти.

Магнезият е важен за мускулите, нервната система и възстановяване на енергията. Играе съществена роля в минерализирането на костите и съкращаването на мускулите. Недостигът на магнезий може да се изрази в болезнени схващания на прасците през нощта. Достатъчния прием на магнезий е важен за естественото развитие на бременността.

Витамините Е и С подпомагат клетъчната защита. Те са силни антиоксиданти. 

Витамин D3 е необходим за усвояването на калция, който участва в структурата на костите и достатъчният дневен прием има значителен ефект върху плода.
Витамин В1, ниацин и пантотеновата киселина са нужни на клетките за извличане на енергията от въглехидратите.
Витамин В2 участва в предпазването на клетките, особено на нервните клетки.
Витамин В6, ниацин и пантотеновата киселина са жизненоважни за белтъчната, въглехидратна и мастната обмяна на нервната система и на организма като цяло.
Витамин В12 е ключов за кръвотворенето и от особено значение за цялата нервна систем
Биотинът е важен за изграждането на здрава кожа, коса и нокти.

Приемът на Допелхерц Актив Мама допринася за покриването на повишените нужди от витамини, минерали, микроелементи и Омега-3 мастни киселини на бременните, кърмачките и жените, които планират бременност.

Препоръки:
При бременност и кърмене: след консултация с лекар, приемайте 1 капсула дневно по време на хранене, с достатъчно течност.
За планиращи бременност  - 1 капсула дневно
Да не се сдъвква. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Опаковка: 30 капсули.
Производител: Queisser Pharma, Германия.