НЕОВИСТА ТАБЛ. Х 60

цена: 33.20 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
2447
категория:
  • Добави

НеоВиста е натурален продукт за здрави очи и добро зрение, разработен на базата на съвременна формула с Астаксантин (екстракт от микроскопични водорасли). Активната съставка Астаксантин намалява усещането за умора на очите при продължително близко гледане.
Препоръчва се при интензивна работа с компютър.

Приемането на 1 таблетка NeoVista® на ден допринася за:

    * Здрави очи

    * Ясно зрение (контрастност) 

    * Зрение с наситени цветове

    * Острота на зрението

    * Подобрено нощно виждане

Дозировка: 1 таблетка на ден!

Съдържание на опаковката: 60 таблетки.

Странични ефекти: не са известни.

Срок на годност и съхранение:
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Да се съхранява на сухо и прохладно място при температура под 25ºС!
Не използвайте след датата на опаковката!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
Хранителна добавка!

Състав във всяка таблетка:
Лутеин ( Tagetes erecta)  - 10 mg
Астаксантин (Haematococcus pluvialis)   - 4 mg
Боровинка (Vaccinium myrtillus)   - 80 mg
Селен  - 90 mcg
Витамин С  - 60 mg

Астаксантин:
Астаксантинът се смята за един от най - силните натурални антиоксиданти в природата. Според скалата за оксиданти ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), Астаксатинът е над 40 пъти по-мощен от Витамин Е и над 10 пъти по-мощен като други антиоксиданти като зеаксатин, кантаксантин и бета - каротин. Чрез уникалната си молекулна структура и антиоксидантното си действие, Астаксантинът предпазва очите от радиационната вреда на слънцето, като поглъща кислородни радикали. Друга важна полза, която Астаксантинът предоставя за зрението, е намаляване на умората на очите и чувството на щипене при продължително близко гледане (например при работа с компютър).

Лутеин:
Лутеинът играе важна роля за здравето на очите. Този органичен пигмент присъства в макулата на окото и предотвратява  увреждания на зрението, като поглъща вредните свободни радикали и филтрира синята светлина. Проведени са и множество клинични изследвания, които показват, че приемането на 10 mg лутеин на ден подобрява остротата на зрението.

Боровинка:
Боровинка подпомага зрителната функция по два начина - чрез антиоксидантното си действие и чрез чувствително подобряване на нощното виждане. Съдържащите се в Боровинката антоцианини притежават силни антиоксидантни свойства и подпомагат устойчивостта на капилярите. Боровинката благоприятства зрителната контрастност в тъмнина, акомодацията на очите в тъмнина и по-бързото адаптиране на зрението в тъмнина след заслепяване със силна светлина, което прави приемът на Neo Vista® подходящ при нощно шофиране.

Селен:
Селенът е микроелемент с мощно антиоксидантно действие. Предпазвайки клетките от прекиснато окисление, селенът допълва ролята на Лутеина и екстракта от Боровинка при защитата на очите от свободните радикали.

Витамин С:
Витамин С също участва в клетъчните окислително-редукционни процеси, както и в обезвреждането на токсичните вещества в организма. Витамин С е водноразтворим антиоксидант, с което допълва действието на Астаксантинът, неутрализирайки уловените от него свободни радикали в полярните зони на клетката.
Освен това Витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове и стимулира естествения имунитет на организма.