ЦИКАТРИДИНА СУПОЗИТОРИИ Х 10

цена: 27.00 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
350
категория:
  • Добави

Състав:
Натриева сол на хиалуронова киселина 5 мг, мастен екстракт от азианска центела, маслен екстракт от алое вера, етерично масло от чаено дърво, полу синтетични глицериди, ВНТ

Как се прилага продуктът?
Цитатридина е под формата на супозитории за ректална употреба. Опаковката съдържа 10 супозитории по 2 г.
Какво представлява продуктът и за какво е предназначен?
Супозиториите Цикатридина действат благодарение на съдържанието на хиалуронова киселина - мукополизахарид, който е широко разпространен в тъканите на тялото. Хиалуроновата киселина действа като поддържа структурата и по този начин придава тонис, трофизъм и еластичност на тъканите. Многобройни клинични проучвания са демонстрирали капацитета на хиалуроновата киселина да ускорява и подобрява процеса на регенерация на тъканите.
Показания:
Адекватно лечение на процесите на регенерация на аноректалния канал след проктологични операции, вътрешни и външни хемороиди, проктити, криптити, анални рагади, фисури, перианални фистули.

Кога не трябва да се използва продукта?
В случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта.

Бременност и кърмене
Безопасността при употреба на Цикатридина супозитории по време на бременност и кърмене не е демонстрирана. При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с апаратура или машини:
Не са необходими специални предпазни мерки.

Взаимодействие с други лекарства:
Не са известни взаимодействия с други продукти и затова се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар преди използването на продукта.

Как се използва продуктът?
Извадете супозитория като дръпнете двата предварително срязани края на блистера. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди употреба.

Кога и колко дълго да се използва продуктът?
Цикатридина могат да се използват за дълги периоди.

Нежелани ефекти:
Прилагайте всички продукти локално, особено ако използването е продължително и може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар. Ако се появят нежелани ефекти които не са описани в тази листовка, информирайте лекар.

Предупреждения:
Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте!
Производител: FARMA-DERMA s.r.l., Италия.