ФЛЕКС КОД СИРОП 500 МЛ.

цена: 43.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
431
категория:

Флекс Код е най-новият и високоефективен комбиниран продукт за лечение на различни болестни състояния на опорно-двигателния апарат. Съчетава по оригинален начин качествата на течната форма, позволяваща оптимална усвояемост и възможност за приемане на максимални дози на основните съставки. Уникалното предимство на продукта  е наличието на нискомолекулна хиалуронова киселина Phylcare XLW 50  kDa, разработена специално под течна форма за орален прием. Тя е надеждна алтернатива на вътреставното инжектиране, с възможност за оптимално усвояване, висок терапевтичен индекс и атравматичност на ставите.

ПОКАЗАНИЯ:
ставни болки, скованост и дискомфорт, повишава размера на движение и функционалния капацитет на ставите при: гонартроза, коксартроза, спондилартроза, възли на Бушард и Хеберден, битови и спортни травми, изкълчвания, навяхвания и др.; подпомага възстановителния процес при възпалителни ставни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, болест на Бехтерев и др. Може да се прилага и като профилактично средство срещу посочените болести, при възрастни хора както и при активно спортуващи.

Какво представлява глюкозаминът?
Глюкозаминът е вещество, синтезиращо се естествено в организма. Образува се при съединяване на глюкозата с аминокиселината глутамин. Той е съставна част на ставните връзки, хрущял, клетки и като цяло на съединителната тъкан. С напредване на възрастта концентрацията му в тялото намалява. Поради това е необходимо да се приема допълнително. Намалената способност на организма да синтезира глюкозамин води до развитие на остеоартроза. Глюкозаминът намалява болката в ставите, проявява противовъзпалително действие, спомага за изграждането на здрава хру-с което осигурява гладко движение, доказала ефективността си форма - Глюкозамин Сулфат.

Какво представлява хондроитинът?
Хондроитин-сулфатът е гликозамингликан, който е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Това вещество се извлича от хрущял от акула или от говежди сухожилия. Хондроитинът предотвратява навлизането на вода и хранителни вещества във възпалените сухожилия и ставите. В същото време той не възпрепятства проникването на други вещества в съединителната тъкан. Това е много важно свойство, тъй като съединителната тъкан поначало е относително слабо кръвоснабдена. В резултат на действието на хондроитина заздравяването и възстановяването на заболелите и увредени сухожилия и стави се ускорява. Хондроитинът има допълнителни физиологични въздействия при атеросклероза и инфаркт, както и ускорено заздравяване на рани. За производството на Флекс Код се използва хондроитин, произведен от хрущяли на акула. Това е най-висококачествената и доказала своята максимална ефективност форма.

Какво представлява МСМ (Метилсулфонил метан)?
МСМ (метилсулфонилметан) е естествена форма на органична сяра, която се съдържа в тъканите на всички живи организми. Подобно на глюкозамина и хондроитина, МСМ осигурява на тялото „суров" градивен материал, от който то се нуждае за синтеза на сяросъдържащите се аминокиселини серин и метионин. МСМ (метилсулфонилметан) е чист, органичен, нетоксичен, неметален елемент, който е широко разпространен в природата. Има болко-успокояващо и противовъзпалително действие чрез блокиране на медиаторите на възпалението и осигурява сяра за образуването на ставен хрущял и колаген. МСМ намалява спазмите в скелетните мускули, като подобрява кръвотока в тях.

Какво представлява хиалуроновата киселина?
Предимства на хранителните добавки с хиалуронова киселина
Хиалуроновата киселина се приема от пациенти, които имат нужда да облекчат ставните движения чрез възстановяване на естественото ставно смазване, предимно на коленните, тазобедрените стави и ставите на пръстите на ръцете, краката и гръбначния стълб. Хиалуроновата киселина се препоръчва за прием от мъже и жени над 30-годишна възраст с повишена двигателна активност и над 40 години, които започват да чувстват първите признаци на стареене. Хиалуроновата киселина се препоръчва за прием от възрастни с установени ставни проблеми. Хиалуроновата киселина се използва широко и в козметиката - овлажнява кожата отвътре навън, изглажда бръчките и действа като вътрешен кожен хидратант.

Основни функции на хиалуроновата киселина
Хиалуроновата киселина се установява във всяка тъкан на тялото. Най-висока е концентрацията й в синовиалната (ставната) течност, очите и в кожата. Една от най-важните биологични функции на хиалуроновата киселина е задържането на вода; също така тя пренася хранителни вещества до различни вътреставни структури и отстранява отпадъчните продукти от някои клетки, които не са пряко кръ-воснабдени, като клетките на хрущялната тъкан. Тези съществени биологични функции не могат да се реализират при по-ниско от адекватното количество хиалуронова киселина в съответните биологични тъкани и течности.В най-голямо количество хиалуроновата киселина се намира в синовиалната течност, стъкловидното тяло на окото, хрущялите, кръвоносните съдове, извънклетъчното вещество на съединителната тъкан, кожата и в пълната връв.

Хиалуроновата киселина се намира в синовиалната течност
Ставите са покрити от ставна капсула, тапицирана от вътрешната страна от т.нар. синовиална мембрана. Синовиалната мембрана синтезира течност, наречена синовиална течност, която проявява различни и много съществени биологични функции за нормалното функциониране и преживяване на вътреставните структури - хру-щял, съединително-тъканни връзки, клетки и др. Най-съществените сред тях са смазването на посочените вътреставни структури, пренасянате на хранителните вещества до слабо кръвоснабдените тъкани и отстраняването на различни разградни продукти. По този начин ставната течност предпазва ставите и подлежащите кости от преждевременно разрушаване и удължава живота на различните вътреставни структури и на ставата като цяло. Уместно е да се подчертае, че хрущялната тъкан не съдържа кръвоносни съдове. Ето защо синовиалната течност е толкова важна, тъй като това е единственият начин, по който хранителните вещества достигат до хрущяла и отпадните продукти се отстраняват и обезвреждат.

Хиалуроновата киселина е ключов компонент на хрущялите
Хрущялът е специфична форма на съединителната тъкан. Хиалинният хрущял е най-често срещаната форма на тази тъкан в организма. Той придава здравина и гъвкавост на ставите. Хиалуроновата киселина е жизненоважен елемент на хиалинния хрущял. Тъй като хрущялът не е снабден с кръвоносни съдове, хранителните вещества достигат да него чрез синовиалната течност, която го обогатява допълнително и с хиалуронова киселина.
Хиалуроновата киселина е в извънклетъчната съставка на съединителната тъкан
Хиалуроновата киселина се намира в извънклетъчната съставка на съединителната тъкан, която се състои от влакнести елементи, глико-замин-гликани, синтезирани от синовиалните клетки и се излъчва в извънклетъчното пространство на съответните тъкани. Тя е основен елемент на ставната течност. Задържа влагата в извънклетъчната съставка на съединителната тъкан и поддържа цялостта на структурата на ставния хрущял и другите вътреставни структури - връзки, клетки и т.н.

Хиалуроновата киселина в кожата
В кожата извънклетъчната съставка на съединителната тъкан е съставена от хиалуронова киселина и други сяросъдържащи белтъци, съчетани с колаген и еластин, които поддържат нормалния кожен тургор при наличието на достатъчно количество вода. При намалена доставка на вода към еластина кожата изсъхва и се сбръчква.
Полуразпадът на хиалуронова киселина е хрущяла е 2-3 седмици, а в кожата е по-малко от 1 ден. Хиалуроновата киселина се съдържа в най-голямо количество в дермиса и епидермиса (средния и подлежащия слой на кожата). Естествено произведената хиалуронова киселина, която се намира в епидермиса (най-горния слой на кожата) се метаболизира и отделя за по-малко от 24 часа. Подобно на хиалуроновата киселина, произвеждана в тялото, и приетата като хранителна добавка, овлажнява кожата от по-дълбоките към външния кожен слой. Това прави кожата мека, гладка и еластична. С течение на възрастта количеството на хиалуронова киселина в организма намалява. Това се дължи на 2 фактора: намаляване на синтеза и повишаване на метаболизма (разрушаването) на хиалуронова киселина във всичките кожни сложеве. Описаните промени намаляват количеството на хиалуроновата киселина в значитена степен в епидермиса. Това причинява изсъхване, изтъняване и стареене на кожата.
Лечениие с хиалуронова киселина
Хиалуроновата киселина Phylcare е произведена от стрептококови щамове, чрез биоферментационна технология, използвайки само non-GMO /негенномодифицирани суровини - пептони, дрожди, глюкоза/. Не този начин се елиминира всяка възможност за заразяване от животинските протеини.
Лечение на артроза
През последните 20 години лекарите инжектират хиалуронова киселина директно в синовиалната течност на коляното за лечение на остеоартрозата. Огромен е броят на научни статии, дискутиращи ползата от приложението на хиалуронова киселина за лечение на различни дигенеративни ставни заболявания. Разходите за производство на хиалуронова киселина са високи. Това оскъпява и лечението на артрозата с хиалуронова киселина под формата на ижекционен разтвор за вътреставно приложение.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6-годишна възраст. Да не се използва при непоносимост към някоя от активните съставки.
СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: не са установени
СЪСТАВ: 
СЪДЪРЖАНИЕ    
Днeвнa дoзa  - 30 мл
Глюкoзaмин Cyлфaт (Glucosamin Sulfat) 1 500 mg
Xoндpoитин Cyлфaт (Chondroitin Sulfat – Shark) 200 mg
MSM (Metilsulfonil methan)    1 500 mg
Xиaлypoнoвa киceлинa    90 mg

ПРИЕМ:  2 пъти по 10 мл дневно, разтворен във вода по време или след хранене
При профилактика: 10 мл дневно, разтворен във вода по време или след хранене.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЕМА:
за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема 3 месеца.
УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И УПОТРЕБА:
Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца. След отваряне да се съхранява при температура 5 - 10 градуса. Да се използва до 2 месеца след отваряне на опаковката. Не е лекарствен продукт. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
Производител: PlantaPol, Испания.
Вносител: Хербамедика  ООД.