МАТРИКС КАПС. Х 80 ПРЕВЕНТ ФАРМА

цена: 23.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
160
категория:
  • Добави

Състав:
Една доза /2 капсули/:
Глюкозамин сулфат    600 мг
Хондроитин сулфат    100 мг
Метилсулфонилметан - МСМ    50 мг
L-аргинин    50 мг
L-пролин    50 мг
Помощни вещества:
Магнезиев стеарат, аерозил
Действие:
МАТРИКС БОДИКОЛД е уникален по рода си продукт, който организира в себе си най-високо ниво на физиологична регулация и синтез на биологични структури. Достатъчно дълго се дискутираха реалните възможности, които способстваха за изграждането, регенерацията и структурирането на износените стави и техните сателитни структури (сухожилни връзки, лигаменти, хрущяли и пр.). Науката постави своя безапелационен отговор по този въпрос! Не може в организма на човека да протичат физиологични процеси без високо адаптивно ниво на хормонална активност.
Образуването и изграждането на колаген, еластин и хондроитин сулфат, може да бъде постигнато, само чрез натрупване на полипептидът соматомедин) в черния дроб и бъбреците, който реално съдейства за растежа и изграждането на ставите и техните сателитни структури.
Уникалната формула от 5 активни съставки, която се съдържа в МАТРИКС БОДИКОД, създава фактора биологична матрица, отключваща потенциала Ви за регенерация и изграждане на стави.
♦ Изграждането на биологичния код и структурирането на ставните повърхности, се извършва благодарение на аминокиселината аргинин, която е най-важната съставка в продукта.
Тя е и основния прекурсор на соматотропния хормон, който от своя страна способства за образуването на полипептидът соматомедин (единственият виновник за подпомагане процеса на регенерация и възстановяване на износените ставни структури). Дори при по-високи хормонални нива може да се подпомогне изграждането на нови костни и сухожилни клетки. Действието му е изключително здравословно при проблемни състояния свързани със ставите (ревматоиден артрит, остеоартрит) и нарушен баланс между процесите на структуриране и деструктуриране на ставните хрущели. Ръбцовата съединителна тъкан, която се образува при заздравяване на рани се състои от колаген богат на аргинин. При неговия недостиг в тялото много функции на организма се подтискат. Например производството на инсулин, глюкозния толеранс и метаболизма на мазнините в черния дроб.
Аргининът още подпомага и поддържа положителен азотен баланс, намалявайки значително загубата на азот след операция, като подобрява изцяло функционирането на лимфните клетки. Той способства за забавяне на растежа на туморите и рака, чрез засилване функциите на имунната система. Повишава активността на тимусната жлеза, в която се произвеждат Т-лимфоцити, важни елементи на имунната защита. Аргининът подобрява действието на черния дроб, като неутрализира амоняка и подобрява общата детоксикация на организма. Той е полезен при лечението на стерилитет при мъжете, а при недостиг половото съзряване значително се забавя. Намира се и във високи концентрации в кожата и съединителната тъкан, подпомагайки оздравяването и зарастването на увредените тъкани. Той участва и в регулирането на различни ензимни и хормонални реакции.
♦  Втората основна аминокиселина участваща в изграждането на биологичния код е пролинът, който от своя страна действа в абсолютен синергизъм с аргининът.
Пролина, не само повишава натрупването на соматомедин, но и подпомага за заздравяването на хрущялите, подсилва здравината на ставите и укрепва сухожилията и сърдечния мускул. Взаимодействието на пролина с витамин С в организма увеличава многократно производството на хиалуронова киселина, която играе ролята на  ''смазка'' вътре в ставите, намалявайки триенето между ставните повърхности. Той подпомага възстановяването и поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял. Пролина създава болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.
♦ Глюкозамина третата основна съставка на МАТРИКС БОДИКОД е вещество, което се класифицира, като аминозахар и участва в изграждането на телесните тъкани.
Той участва в образуването и на ноктите, сухожилията, кожата, очите, костите, ставните връзки и клапите на сърцето. Повече от 300 изследвания и 20 клинични проучвания показват, че глюкозаминът изгражда хрущялите в ставите и лекува причините и симптомите на артроза. Той е полезен и при астма, бурсит, кандидоза, хранителни алергии, остеопороза, дихателни алергии, тендинит, (артроза).
♦  Хондроитин сулфата е важен елемент в образуването на хрущяла твърдата, но гъвкава съединителна тъкан в ставите.
Той действа и като буфер и в други части на тялото, като например върха на носа и външното ухо. Хондроитин сулфата се прикачва към белтъчини като колагена и еластина и образува още по-сложни вещества наречени протеогликани, които са важен елемент на хрущялната тъкан. Той привлича вода към протеогликаните и я задържа в тях, а това е важно за поддържане на ставните хрущяли здрави.
Хондроитин сулфата може също да предпази хрущялите от ранна дегенерация, блокирайки определени ензими, които водят до тяхното разрушаване и не позволяват пренасянето на хранителни съставки до хрущялите, относно тяхното възстановяване. Това е едно от най-важните негови свойства, тъй като сам по себе си съединителната тъкан няма добро ниво на кръвоснабдяване.
♦ Петата и последната съставка, която се съдържа в МАТРИКС БОДИКОД е МСМ.
МСМ известен като естествено съществуващо сярно съединение, което се съдържа в растителните и животинските тъкани и е много важен за доброто здраве. Той притежава значителни лечебни свойства, особено при травми. Основното му качество се изразява в прочистването на организма от токсини на клетъчно ниво, укрепва имунната система, облекчава болката и възпалението, отслабва алергичните процеси и помага за доброто състояние на стомашно - чревната система. МСМ помага на пациенти страдащи от артрит, белодробни заболявания, киселини, мигрена и мускулна болка, а също подхранва косата, кожата и ноктите.
Показания:
♦ Подпомага възстановителните процеси в ставите, предпазва хрущяла от ранна дегенерация, блокирайки ензимите;
♦ Създава фактора биологична матрица, регулирайки клетъчния растеж и регенерация на ставите, независимо от наличната деструктивност;
♦ Стопира болката и тотално възстановява хрущялите в увредените стави;
♦ Засилва образуването на колаген и еластин, най-важните елементи на хрущялната тъкан;
♦ Подпомага синтеза на хиалуронова киселина, намалявайки триенето между хрущялните повърхности.
♦ Образува полипептиди, които стимулират растежа на хрущялите и увредените стави.
Дозировка:
2 x 2 капсули дневно
Продуктът трябва да се употребява минимум 3 месеца.
Опаковка:
Кутия с 8 блистера по 10 капсули (80 капсули).
Предупреждение:
♦ Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
♦ Да не се превишава препоръчваната доза!
♦ Да не се използва след изтичане срока на годност!
♦ Да не се използва от бременни и деца под 6 години!
Продуктът може да се използва и при диабетно болни, тъй като няма пряка намеса във въглехидратната обмяна.
При употреба на МАТРИКС БОДИКОД не са установени никакви странични ефекти и налична лекарствена съвместимост, както и с други хранителни добавки.
Съхранение:
На сухо и защитено от светлина място при 25 °С.
Срока на годност: две години от датата на производство.
Производител: България