ФЛЕКСОДОН С ТАБЛ. Х 30

цена: 20.90 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
15
категория:

Хранителна добавка 
Какво представлява Флексодон С?
Флексодон С подпомага защитата на хрущяла и образуването на колаген за нормалната функция на ставата и съдържа комбинация от глюкозамин, хондроитин и витамин С. 
Една таблетка съдържа 500 mg глюкозамин сулфат, 100 mg хондроитин сулфат и 20 mg витамин С. За ежедневните нужди са необходими средно 3 таблетки. 
Всеки от компонентите е показал недвусмислена полза за поддържане на нормална структура и функциониране на ставния хрущял при хора в напреднала възраст, с наднормено тегло или подложени на свръх натоварване. Когато се приемат в комбинация, всеки от компонентите усилва и допълва ефикасността на другия. 
Ограниченият капацитет за нормализиране функцията на хрущяла се дължи главно на намаляване на възможностите на хондроцитите (хрущялните клетки) да синтезират хрущялна матрица в задоволително количество и с необходимите физико-химични качества. С възрастта намалява броя на функционалните хондроцити. Много от тези процеси могат да се забавят с консумация на здравословна храна, поддържане на нормално телесно тегло, чрез физически упражнения и ежедневен прием на достатъчно количество основни съставки, необходими за поддържане на структурната и функционална цялост на ставния хрущял.

Как действа Флексодон С?
Витамин С допринася за образуване на колаген за нормалната функция на ставния хрущял и костите. Колагенът е естествен протеин в съединителната тъкан на мускулно-скелетната система на човека, т.е. в костите и ставните структури. 
Глюкозамин и хондроитин са естествени вещества намиращи се в човешкото тяло. Те са основните компоненти на ставния хрущял и други съединителни тъкани, т.е. костите, ставните връзки и сухожилията. В човешкото тяло тези вещества са важни за поддържане на тяхната гъвкавост и сила.
Глюкозамин сулфат значително стимулира хрущялните клетки при синтеза на глюкозаминогликани и колаген. Той увеличава и синтеза на хиалуронова киселина, която смазва ставните тела и поддържа гладки хрущялните повърхности. Хондроитин сулфат също увеличава синтезиращите способности на хрущялните клетки. От друга страна, поради дългата си структурна верига, той успешно задържа действието на ензимите, които причиняват промени в хрущяла.
Въз основа на тези характеристики, комбинацията от глюкозамин, хондроитин и витамин С подпомага поддържането на нормалната структура и функция на ставния хрущял.

Как да използвате Флексодон С? 
Препоръчителна дневна доза 
При изследвания на глюкозамин, най-добри се оказват дневни дози от 1200 до 1500 mg. 
В други изследвания на хондроитин дневна доза от 800 mg хондроитин сулфат самостоятелно е ефективна за подобряване функцията на ставите.
С препоръчителен дневен прием на 3 таблетки дневно, общото количество, което ще приемете е 1500 mg глюкозамин сулфат, 300 mg хондроитин сулфат и 60 mg витамин С. 
Флексодон С трябва да се взима три пъти дневно, най-добре по време на хранене или след храна. Поглъщайте цялата таблетка с вода. Ако не можете да я погълнете цяла, можете да я разчупите и след това да я изпиете с вода.
Ако забравите да вземете таблетка Флексодон С, следващият път вземете обичайното количество, само една таблетка. Пропускането на една таблетка не намалява ефикасността на Флексодон С.
За оптимален ефект се препоръчва да се приема Флексодон С в продължение на 3 месеца. Препоръчително е курсовете да се повтарят пролет и есен.
Флексодон С фактически осигурява дълготраен комфорт на ставата, като повлиява благоприятно функцията на ставите и хрущяла.
Това изисква време, което е различно при отделните хора. За да имате максимална полза, трябва стриктно да спазвате инструкциите за употреба.

Състав
Една таблетка съдържа: глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, витамин С. 
Другите съставки са: втвърдител желатин, пълнител микрокристална целулоза, антислепващ агент магнезиев стеарат
Съдържание на 1 таблетка  
Глюкозамин сулфат    500 mg    
Хондроитин сулфат    100 mg 
Витамин С    20 mg   
Бъдете търпеливи и спазвайте режима си - нормализиране на функцията на хрущяла и на ставата изисква време. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Какво да се направи за подкрепа и защита на вашите стави?
Естествени появяващи се промени в ставите, свързани с нарастване на възрастта могат да се повлияят от подходящ режим:
Редовни подходящи упражнения (ходене, колоездене, плуване);
Поддържане на оптимално телесно тегло и намаляване на евентуално наднормено тегло;
Предотвратяване на инциденти и пълно излекуване при евентуално нараняване;
Адекватен прием на вода;
Балансирано разнообразно хранене, включително хранителни добавки.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Балансираният и разнообразен хранителен режим и здравословният начин на живот са важни.

Опаковка: Кутии с 30 таблетки. 
Нетно тегло: 24 g.

Внимание!
Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 
Не е подходящ за деца под 12-годишна възраст. 
Бременни и кърмещи жени трябва да се консултират с лекар. 
Да се съхранява на сухо място при температура под 25 °С.

Производител:
Medicom International s.r.o., Чехия.