ХИТОЗАН КАПС. 250 МГ. Х 60

цена: 13.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
90
категория:
  • Добави

Добавка към храната на възрастни, с благоприятно действие за редуциране на теглото. Оказва положителен ефект върху намаляване на холестерола и укрепване на имунната система. Не е лекарствено средство!
Състав: 250 мг. Хитозан
Ефективността на Хитозан се обуславя от неговия състав.
Хитозан е аминополизахарид, получен от хитиновите обвивки на ракообразни, който е богат източник на естествени хранителни влакна. Той е известен като уникално средство свързващо се с мазнините и спомагащо за извеждането им от организма, както и за намаляване на холестерола в кръвта. Повишеното ниво на мазнини води до затлъстяване и създава опасност от сърдечносъдови заболявания. Хранителното влакно Хитозан действа като „гъба за мазнините" в стомашно-чревния тракт, предотвратява разпространението им чрез кръвта и натрупването им в организма.
Хитозан има антибактериално и антимикотично действие, подобрява усвояването на калция от храната, намалява съдържанието на урея в кръвта, спомага укрепването на зъбите и костите. Допринася за предотвратяване на остеопороза и подагра. Способността на Хитозан да снижава излишното съдържание на хлориди, постъпващи с храната, е важна за нормалното кръвно налягане при хипертония.
Нормализира чревната микрофлора и функциите на стомашно-чревния тракт. Употребата на хранителни влакна подобрява обмяната на веществата и работата на храносмилателната система. Хранителните влакна не съдържат калории и имат способност да набъбват. Това създава ефект на ситост, което е важно при лица подложени на програми за намаляване на излишната телесна маса.
Освен това Хитозан се свързва с мазнините и ги прави неусвояеми за организма, като те се отделят, без да постъпват в организма на човека.
Препоръчва се като:
спомагателно средство при нарушение в липидния обмен,
за понижаване нивото на холестерола в кръвта
спомагателно средство при хипертония
атония на стомаха- дискинзия на жлъчните пътища
подагра
    В комплексните програми за понижаване на телесната маса, за почистване на организма от вредни вещества, като общоукрепващо средство, „ловец" на мазнини, стимулиращо дейността на имунната система.
Начин на прием и дозировка:
Вьзрастни и деца над 12-годишна възраст: 3 пъти дневно преди хранене по две-три капсули. Важно е да се увеличи приема на вода. Приемът на препарата е съвместим с диети, като се препоръчва да се избягва приема на сладки храни. За по-добър ефект при програми за намаляване на телесната маса е препоръчително да се комбинира с подходяща диета и умерени спортни занимания.
Не се препоръчва при непоносимост кълн Хитозан, морски продукти и такива съдържащи хитин. Не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.
Преимущества на Хитозан:
Безвреден е за здравето. Способства понижаването на холестерола в комплексната терапия, спомага да се намалят дозите на лекарствените средства и намалява вредното им влияние върху организма.
Съответства на световните аналози. При производството му се използва висококачествена суровина, което го прави ефективен при посочените състояния.
Разпространява се под формата на капсули по 250г.