МАБЕЛ ТАБЛ. Х 60

цена: 39.10 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
25
категория:

Мабел е нехормонален природен продукт, разработен специално за жени в периода на менопауза. Мабел допринася за поддържане на хормоналния баланс и положително влияе върху качеството на живот на женския организъм.
Какво е климактериум?
Климактериумът е естествено явление в живота на всяка жена, което обикновено настъпва между 42 и 55 годишна възраст. В този период постепенно изчезва цикличната хормонална активност на яйчниците, след като те спират да произвеждат женските полови хормони естрогени и гестагени. С последната менструация се отбелязва края на репродуктивния период от живота на жената - т. нар. менопауза. Понижените нива на естрогените предизвикват смущения при повечето жени. В пред-менопаузата (периодът преди настъпване на менопаузата), цикълът става все по-нередовен и се наблюдава т.нар. невро-вегетативен дискомфорт, който се изразява с горещи вълни, засилено изпотяване, виене на свят, сърцебиене, задух, усещане за слабост. Наблюдават се и проблеми с паметта, промени в мисленето, в сексуалното поведение, депресии. Кожни промени - кожата става по-тънка, по-суха, появяват се бръчки. Засилва се процеса на разграждане на костната тъкан и се увеличава риска от развитие на остеопороза. По време на менопауза нараства честотата на сърдечносъдовите заболявания.
Как действа Мабел?
Мабел съдържа стандартизирани екстракти от лен и червена детелина. Тези екстракти съдържат два типа фитоестрогени - лигнани и изофлавони, които допринасят да се постигне ефект подобен на естествените естрогени и подпомагат общото здравословно състояние на жената. И двете биологично активни субстанции, съдържащи се в продукта допринасят да се отстранят проблемите със съня, изтощението и виенето на свят. Те потискат появата на т.нар. горещи вълни, изпотяването, раздразнителността и депресията. Мабел подпомага доброто здравословно състояние на гърдите, сърдечносъдовата система и здравината на костите.
Ефекти:
  Съдейства за облекчаване симптомите на менопаузата;
  Спомага за ограничаване появата на горещи вълни, засилено изпотяване и световъртеж;
  Подпомага психическото състояние - оказва положителен ефект при проблеми със съня, концентрацията;
  Допринася за поддържане доброто здравословното състояние на гърдите;
  Оказва благоприятно влияние върху сърдечносъдовата система и здравината на костите.
Съдържание:
Червена детелина (екстракт 8% изофлавони) - 500,0 mg;
Лен (екстракт 20% лигнани) - 62,5 mg.
Дозировка: 1-2 таблетки дневно, приети с достатъчно количество течност. Препоръчва се продължителна употреба на продукта и редовен преглед при гинеколог на всеки шест месеца.
Опаковка: 60 таблетки.
Производител: Walmark, Чехия.