НЕОПСОРАЛ ТАБЛ. Х 30

цена: 15.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
6554
категория:
  • Добави

1. КАКВО Е НЕОПСОРАЛ?
НЕОПСОРАЛ е препарат, който съдейства за подобряване състоянията на суха кожа, причинени от различните форми на псориазис, екземи, атопичен дерматит и др. Всяка опаковка съдържа 30 броя таблетки, опаковани в блистери по 10. Неопсорал е хранителна добавка.
2. КАК ДЕЙСТВА НЕОПСОРАЛ И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?
Неопсорал доставя на организма вещества, които играят ключова роля в метаболитните процеси имащи значение за поддържане на кожата здрава. При псориазис, екзема и атопичен дерматит някои от тези вещества са в недостатъчни количества, което води до сухота, възпаление, лющене и зачервяване на кожата.
3. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА НЕОРСОРАЛ?
Не вземайте Неопсорал ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.
Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.
4. КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА НЕОПСОРАЛ?
До сега  не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане на продължителен период от време.
5. КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА НЕОПСОРАЛ
Обикновено Неопсорал се приема веднъж дневно в дози, в зависимост от индивидуалните потребности. В случай, че вашия лекар не е препоръчал друго, се приема по 1 таблетка веднъж дневно, при възрастни и деца над 6 години. При деца от 3 до 6 години се препоръчва прием от 1/2 таблетка веднъж дневно. Неопсорал може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписани от лекуващия лекар други препарати. За постигане на траен резултат е необходимо препарата да се приема не по-малко от 3 месеца.
6. СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте препарата при температура между 15 и 30º С на сухо място без пряк достъп на слънчева светлина, недостъпно за деца.
Съхранявайте Неорсорал в оригиналната опаковка.
Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.
7. СЪСТАВ: Сух екстракт от Smilax officinalis(сарсапарила), сух екстракт от Silybium marianum, гама-линоленова киселинa, Витамин В1 (тиамин мононитрат), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), фолиева киселина, Витамин В12 (цианкобаламин).
Помощни вещества: пълнители- микрокристална целулоза/Е460/, магнезиев стеарат/Е470б/, филм с оцветител/Е110/ (Оцветител 110 може да има неблагоприятни последици върху дейността и вниманието на децата)
Препоръчителна дневна доза: 1 таблетка
            Активна съставка    Количество
в 1 таблеткa
Сух екстракт от Smilax officinalis    150 mg
Сух екстракт от Silybium marianum    150 mg
Фолиева киселина    0.4 mg
Гама-линоленова киселинa    50 mg
Витамин В1 (тиамин мононитрат)    14 mg
Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)    10 mg
Витамин В12 (цианкобаламин)    0.05 mg
 
8. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Множество клинични проучвания са доказали, че биологично-активните вещества в Неопсорал действат срещу възпалителните процеси в кожата, като подпомагат кръвоснабдяването, тонизират структурите на кожата, стабилизират кръвоносните й съдове, подобряват обмяната на веществата и процесите на епителизация.
Активните съставки на Неопсорал са особено ефикасни в комбинираната терапия на следните кожни заболявания:
1. Псориазис
♦ Ускоряват възстановителните процеси в кожата.
♦ Модулират имунния отговор, благодарение на противовъзпалителните си свойства, особено изразени при автоимунни заболявания, като псориазис, екзема, атопичен дерматит и др.
♦ Нормализират пропускливостта на кръвоносните съдове в кожата.
♦ Подпомагат чернодробната функция и елиминират ендотоксините, на които кожата реагира с алергии, екземи, псориазис и кожни обриви.
♦ Доставят вещества, които са в понижени количества при болни с псориазис и са от ключово значение за поддържане на кожата здрава - епидермални фосфолипиди, ненаситени мастни киселини, фитостероли и витамини.
♦ Благоприятно повлияват възпалението, сърбежа, лющенето и зачервяването на сухата кожа.
2. Екзема
♦ Противовъзпалителното действие на съставките е особено добре изразено в кожата и е от ключово значение за трайното излекуване на екземата.
♦ Стабилизират кръвоносните съдове и намаляват ексудата /секрецията/ на екземната повърхност.
♦ Благоприятстват пречистващата функция на черния дроб и елиминирането на ендотоксините причиняващи кожни възпаления.
♦ Подпомагат възстановителните процеси и епителизацията на кожата.
3. Атопичен дерматит
♦ Изразеното противовъзпалително действие в кожата благоприятно повлиява симптомите на сърбеж, сухота и лющене.
♦ Доставянето на фофолипиди благоприятства бързото възстановяване на кожата и намалява сухотата и лющенето.
♦ Тонизират кожата, допринасят за поддържане на нормалния й тургор и еластичност, подкрепят защитните и регенеративни функции на кожата.
ОПАКОВКА: 3 блистера с по 10 таблетки.Тегло на 1 таблетка 750мг.
Производител: България