ЦИСТОСТОП ХРОНО ТАБЛ. 1200 МГ. Х 30

цена: 21.30 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
355

Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете Вземането на препарата.
Ако имате допълнителни въпроси, попитайте вашия лекар.
Този препарат няма претенциите да лекува, но осигурява на организма биологично - активни вещества, които благоприятстват бързото и трайно облекчаване симптомите на дискомфорт в уринарния тракт.

Съдържание на листовката:
I.   Какво е Цистостоп?
II.  Как действа Цистостоп и за кого е предназначен?
III. Кой не трябва да приема Цистостоп?
IV.   Какви са страничните ефекти на ЦистостопР?
V.    Как трябва да се приема Цистостоп?
VI.  Съхранение.
VII. Допълнителна информация.

I. КАКВО Е Цистостоп?
Цистостоп е препарат, който бързо и трайно облекчава симптомите на дискомфорт в уринарния тракт (пикочен канал, пикочен мехур, бъбреци).
Цистостоп е разработен В 2 разновидности:
Цистостоп Rapid — предназначен за острите състояния на уринарен дискомфорт.
Цистостоп Chrono — предназначен за случаите на хронични и често повтарящи се епизоди на уринарен дискомфорт.
Всяка таблетка Цистостоп Rapid съдържа:
D-Маноза — 1000 мг;
Стандартизиран сух екстракт от брезови листа — 50 мг;
Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка — 50 мг;
BetaVac — Патентована комбинация от 3,5,7,3',4' - пента-хидрокси-флавон, 3,7,3',4'-тетра-хидрокси-флаВон и епикатехин-(4β->6)-епикатехин-(4β->8, 2β->0->7)-епикатехин.
Другите съставки на таблетката са калциев фосфат, царевично нишесте, коповидон, повидон и магнезиев стеарат.
Всяка таблетка Цистостоп Chrono съдържа:
D-Маноза — 500 мг;
Стандартизиран сух екстракт от брезови листа — 500 мг;
Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка — 200 мг;
BetaVac — Патентована комбинация от 3,5,7,3',4'-пента-хидрокси-флавон, 3,7,3',4'-тетра-хидрокси-флавон и епикатехин-(4β->6)-епикатехин-(4β->8, 2β->0->7)-епикатехин.
Другите съставки на таблетката са калциев фосфат, царевично нишесте, коповидон, повидон и магнезиев стеарат.
Цистостоп е хранителна добавка.
II. КАК ДЕЙСТВА Цистостоп И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?
Цистостоп не позволява на бактериите предизвикващи дискомфорт, да се захванат за стените на уринарния тракт. Така те остават свободни в урината и се изхвърлят от организма с акта на уриниране. Цистостоп действа и на бактериите, които Вече са се захванали за стените на уринарния тракт, като улеснява тяхното отделяне и отвеждане навън от организма.
А. Цистостоп Rapid е най-ефикасен в началната фаза, още при първата поява на симптомите (парене, често и болезнено уриниране, болки в слабините, мътна урина и други). Когато причинител за дискомфорта е Е.соli (85-90% от случаите) ефектът е много бърз и значително облекчение се изпитва още в първите часове след приемането на препарата. В повечето случаи оплакванията напълно отшумяват още на следващия ден.
Цистостоп Rapid е особено ефикасен при Жени с проблеми на пикочните пътища свързани с полов контакт.
Б. Цистостоп Chrono поддържа оптимално здравето на уринарния тракт и предпазва от повторна поява на уринарен дискомфорт. Цистостоп Chrono е особено подходящ за прием непосредствено след овладяване на острия епизод на уринарен дискомфорт с цел предотвратяване на риска от хронифициране на проблема, както и при хора с чести проблеми с пикочните пътища за предпазване от нов рецидив.
III.  КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА Цистостоп?
Не вземайте Цистостоп, ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката.
Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.
IV.  КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА Цистостоп?
Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време. Цистостоп може да се прилагат без ограничения по време на бременност и кърмене, както и при пациенти страдащи от диабет.
Подходящ е и за деца над 3 годишна възраст, като дозата се определя от лекуващия лекар според теглото на детето.
V.  КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА Цистостоп?
А. Цистостоп Rapid
Вземете Цистостоп Rapid още при първите признаци на уринарен дискомфорт.
През първите два дни Цистостоп Rapid се приема на всеки 2-3 часа по 2 таблетки или общо 6 приема по 2 таблетки на ден.
На третия ден Цистостоп Rapid се приема в доза 3 пъти по 2 таблетки.
• Ден I — 6 пъти х 2 таблетки
• Ден II — 6 пъти х 2 таблетки
• Ден III — 3 пъти х 2 таблетки
При проблеми на пикочните пътища свързани с полов контакт, вземете 2 таблетки Цистостоп Rapid половин до един час преди половия контакт. Опитайте се да уринирате непосредствено след акта.
Б. Цистостоп Chrono
Ако Вашият лекар не е препоръчал друго, Цистостоп Chrono се приема в доза 2 пъти дневно по 1 таблетка.
VI.  СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте Цистостоп в оригиналната му опаковка при температура от 15 до 25°С на сухо място без пряк достъп на слънчева светлина, недостъпно за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.
VII. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Дискомфорта на уринарния тракт понякога може да се дължи на безобидни функционални смущения в пикочните пътища в следствие на настинка, неврологични смущения или физически претоварвания, но най-често се дължи на бактериална инфекция, чийто причинител в 85-90% от случаите е Е.соli. Инфекцията може да засегне пикочния канал (уретрит), пикочния мехур (цистит) или бъбреците (пиелонефрит).
След като навлязат в пикочните пътища, болестотворните бактерии се прикрепят за тяхната повърхност посредством израстъци подобни на пипалца, наречени фимбрии.
Затова, най-ефикасният начин да се елиминира причинителя на инфекцията е като се блокира способността на бактериите да се прикрепват за стените на уринарния тракт.
Биологично активните вещества от състава на Цистостоп (D-маноза, проантоцианидини и флавоноиди) блокират ефикасно всички фимбрии, с които бактериите се захващат за стените на отделителната система и ускоряват изхвърлянето им с урината.
D-маноза
D-манозата се свързва и блокира фимбриите на бактериите, чрез които те се прикачат за пикочните пътища. Така, блокираните фимбрии не могат да изпълнят своите функции, в резултат на което бактериите остават свободни в урината и лесно се отвеждат навън при уриниране.
Освен това D-манозата подпомага и засилва имунната система.
Проантоцианидини (в състава на екстракта на американската червена боровинка)
Проантоцианидините блокират друг вид фимбрии, с които бактериите атакуват основно бъбреците.
Заедно, D-манозата и Проантоцианидините блокират над 95% от фимбриите на бактериите. Затова в комбинация, D-манозата и Проантоцианидините осигуряват много по-добра и надеждна защита на пикочните пътища, отколкото по отделно.
Флавоноиди (в състава на екстракта от брезови листа)
Флавоноидите в екстракта от брезови листа имат изразено диуретично действие и спомагат за по-бързото отвеждане на бактериите от уринарния тракт.
Останалите биологично-активни вещества (танини, терпени, катехини, бетулорентична киселина, калиев нитрат и др.) имат противовъзпалително, антимикробно, спазмолитично и адстрингентно действие, което допълнително укрепва отделителната система и способства за трайното елиминиране на инфекцията.
Производител: България