УРИНАЛ МЕДИКЪЛ ТАБЛЕТКИ Х 10 ВАЛМАРК

цена: 20.90 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
1457

Уринал Медикъл е медицинско изделие, предназначено за лечение и превенция на повтарящи се цистити и други инфекции на долните пикочни пътища (ИДПП), причинени от бактерии или гъбички (Candida и други).

1.    Описание, състав и предназначение на медицинското изделие:

Всяка таблетка Уринал  Медикъл съдържа 120 mg екстракт от червена боровинка. Ефективността на екстракта от червена боровинка срещу колонизацията на уринарния тракт от патогени е представена в множество клинични проучвания, които доказват положителния резултат при лечение на цистит и други състояния на уринарния тракт, облекчаване на симптоматиката; и превенция на тяхната повторна проява.

1.1 Механизъм на действие

Циститът и подобните на него инфекции са микробни заболявания, които засягат предимно пикочния мехур и уретрата. В повечето случаи се дължат на инвазия на непатогенни бактерии, част от микрофлората на долните отдели на стомашно-чревния тракт. При подходящи условия, позволяващи прикрепване и растеж в иначе стерилните пикочни пътища се развива инфекция. Такива условия възникват по-често при млади жени, по време на бременност, в пре- и пост менопауза, при мъже с Доброкачествена простатна хиперплазия, при катетеризирани пациенти. Характерна симптоматика: дизурия (парене при уриниране), често уриниране, мътна или с неприятен мирис урина. В повечето случаи циститът се дължи на инвазия на непатогенни бактерии, обитаващи чревния тракт. Попаднали при подходящи условия за прикрепване и свръхрастеж в нормално стерилния уринарен тракт, те предизвикват инфекция. Червената боровинка упражнява своя ефект върху потенциалните патогени като предотвратява възможностите за размножаването им в уринарния тракт. Също така е известно, че приемът на антибиотици създава предпоставка за развитие на устойчиви бактериални видове (т. нар. бактериална резистентност) и рецидивиране на инфекцията. Благодарение на своя механизъм на действие, Уринал* Медикъл не позволява развитие на бактериална резистентност, затова действието на продукта синергизира антибиотичната терапия.

1. Състав

Всяка розова овална таблетка Urinal* Medical съдържа:

•    120 mg сух екстракт от червена боровинка

•   Помощни вещества: основна маса: двуосновен калциев фосфат, калциев карбонат, микрокристална целулоза; антислепващи агенти: поливинилполипиролидон, силициев диоксид, глицерол бехенат, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий; покритие: хидроксипропил метилцелулоза, микрокристална целулоза, Е472а; оцветители: Е171,Е124.

2.    Опаковка

Всяка опаковка съдържа: 10 таблетки.

3.    Дозировка и начин на прием

Препоръчаната дневна доза е 1 таблетка дневно. Таблетката се приема с вода, след хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Препоръчваме прием на достатъчно течности - поне 2 л вода дневно, за да се подпомогне диурезата. Прекратете приема на Уринал Медикъл след 1 месец.

4.    Странични ефекти

Всички съставки в Уринал* Медикъл са безопасни, биосъвместими и добре поносими, според проведените специфични тестове. При препоръчаната дозировка, достатъчна за постигане на терапевтичен ефект, поява на странични действия никога не са били съобщавани, с изключение на случаи на стомашно неразположение и преходна диария. Ако симптомите не отзвучават, моля консултирайте се с лекар.

5.    Взаимодействия с хранителни добавки и лекарства:
5.1. Хранителни добавки

Не са известни взаимодействия между компонентите на Уринал* Медикъл и хранителни добавки. Въпреки това, като правило, всички хранителни добавки, с изключение на витамини, нутриенти, растителни и хомеопатични средства, би трябвало да се приемат през интервал от 2 часа преди или 2 часа след прием на медицинско изделие като Уринал* Медикъл.

5.2. Лекарства

Не се препоръчва да се приема Уринал* Медикъл успоредно с прием на антикоа-гуланти (варфарин/шагМ), coumadin) или негови производни; червената боровинка може да потенциира техния ефект като антагонист на витамин К и да увеличи риска от кървене и поява на синини. В допълнение, червената боровинка може да повлияе чернодробния метаболизъм на лекарства като амитришилин (amitriptyline), диазепам (diazepam), ибупрофен (ibupiofen), диклофенак (diclofenac), целегашб (celecoxib), флувапатин (fluvastatin), глипизид (glip'mde), ирбесартан (iibesaitan), _ лозартан (losartan). фенитоин (phenvtoinl пиооксикам (piroxicam) и др. Моля мжеш-тирайте се с Вашия лекар, ако приемате някои от изброените лекарства. От друга страна едновременният прием на червена боровинка с антибиотици не повлиява техният ефект.

6.    Съхранение

Съхранявайте Уринал* Медикъл на сухо място, далеч от топлина и пряка слънчева  светлина; отваряйте блистера само при непосредствен прием на продукта. Не приемайте таблетката, ако е нарушена блистерната опаковка. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Съхранявайте при температура под 25 °С

7.    Предупреждения и противопоказания

Приемайте продукта само след консултация с лекар или фармацевт.

Медицинското изделие не замества необходимостта от антибиотично лечение при уринарна инфекция. Не приемайте Уринал* Медикъл, ако сте чувствителни или проявявате нетолерантност към някоя от съставките на продукта. В частност, поради съдържанието на значителни количества салицилова киселина, избягвайте сок от червена боровинка, ако сте алергични към аспирин. Сокът от червена боровинка е противопоказан и за хора с камъни в бъбреците, тъй като червената боровинка може да повиши нивото на оксалатите в урината. Приемът на червена боровинка по време на бременност и кърмене изглежда безопасно, но се препоръчва задължителна консултация с наблюдаващия лекар. Да не се приема от лица под 14 години. Не надвишавайте препоръчаната дозировка. Ако при прием на продукта в продължение на няколко седмици не получите облекчаване на симптомите, моля консултирайте се с лекар. Прекратете приема на Уринал* Медикъл след 1 месец.

8.    Срок на годност

Не приемайте продукта след изтичане срока на годност, указан на опаковката. Срокът на годност се отнася за съхранение на продукта в цяла, неувредена опаковка. Всяка таблетка е самостоятелна и се отделя от блистера в момента на прием.

9.    Унищожаване на продукта

Унищожаването или изхвърлянето на продукта трябва да бъде съобразно предписанията на местните контролни органи. Не изхвърляйте продукта или неговата опаковка в околната среда.

Дистрибутор: Валмарк България ЕООД.