МАОЛО КАПС. Х 30

цена: 59.99 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
577

Описание: При химиотерапия и лъчелечение, винаги съществува вероятност за спадане на левкоцитите под нормата, а по-рядко на хемоглобина, тромбоцитите  и неутрофилите. В подобни случаи се налага спиране на лечението, до възстановяване на тези показатели. С профилактичното приемане на Маоло, който е натурален продукт на растителна основа, тази вероятност значително се намалява. Въпреки това, ако започне спадане на левкоцитите или другите показатели, с Маоло това не става рязко а постепенно. Създава се възможност с увеличаване на дозировката на Маоло, да се възстанови нормалното ниво на левкоцитите, хемоглобина, тромбоцитите и неутрофилите. 
Маоло е хранителна добавка, която обогатява диетата при възстановяване след химиотерапия и лъчелечение. Активният принцип на продукта е комбинация от натурални фито-флавоноиди и биологично активни вещества, които допринасят за стимулиране на кръвотворната функция на организма и специално на левкопоезата. Благоприятства възстановяването броя на левкоцитите и левкоцитното равновесие в периферната кръв, хемоглобина и тромбоцитите, след супресия от цитостатици, радиотерапия и следхепатитни състояния. Спомага за провеждането на цитостатично и лъчелечение без прекъсване, както и за намаляване позивите за повръщане. Подобрява процесите на повишаване и стабилизиране нивото на хемоглобина и тромбоцитите.

Какво трябва да знаете, ако Ви предстои химиотерапия или лъчелечение
1) При почти всеки втори пациент, подложен на химиотерапия,  се наблюдава спадане на Левкоцитите (WBC). Много често и на Хемоглобина (Hgb), по-рядко на  Тромбоцитите (Plt) и Неутрофилите (Neu). При лъчетерапията тези промени се случват по-рядко и не са толкова силно проявени.
2) Ако не вземете предварителни мерки, преди да отидете за вливания с химиотерапевтик е възможно да имате изненада, ако стойностите, особено на левкоцитите Ви, не са в норма.

При ниски левкоцити, има няколко възможности:
І-ви вариант - да Ви върнат в къщи, докато левкоцитите Ви самостоятелно се нормализират.
ІІ-ри вариант - лекарите-онколози ще Ви инжектират с химически средства за вдигане на левкоцитите. Такива са  т.н  "растежни фактори" и кортикостероидите (като че ли не са достатъчни на организма  Ви химическите агенти от химиотерапията, а сега и допълнителни инжекции с други химически средства)!

За да нямате изненади от рязко спадане на левкоцитите, преди да започнете химиотерапията или лъчетерапията, при условие, че левкоцитите и другите Ви кръвни показатели са в норма, е препоръчително да започнете профилактичен прием по 1 капсула МАОЛО дневно.
Много важно е да осъществявате самоконтрол - на около 10-тия ден, между две вливания (ако те са на около 21 дни), сам да си организирате контролно изследване на левкоцитите (ако се налага и на хемоглобина, тромбоцитите или неутрофилите). 
В зависимост от резултата, се коригира дозировката на МАОЛО. Ако левкоцитите са тръгнали да "падат", увеличавате дневната доза МАОЛО, която приемате до момента с една, две или повече капсули (максимум до 6 бр. за 24 часа). Ако стойностите са високи, намалявате дозата. 
Трябва да имате предвид, че левкоцитите са "бърз" показател. След вливанията на химиотерапевтик, за няколко дни е възможно те да "паднат" много ниско, под нормата. С помощта на МАОЛО и в подходяща доза, те могат да се "вдигнат" до нормата (сравнявайте с контролните (референтни) стойности на съответната лаборатория).
Обикновено хемоглобинът се проявява като "бавен" показател - бавно "пада" и бавно се "вдига". За около месец, с помощта на МАОЛО, той първо се стабилизира (спира да "пада") и за около месец, месец и половина започва да се нормализира. Тромбоцитите и неутрофилите се стабилизират и повишават малко по-бързо. Но всичко е много индивидуално!
Внимавайте, защото в различните лаборатории се работи с  различни референтни стойности, в зависимост от използваните методи за отчитане на резултатите.

Особености на приложение: Може да се използва профилактично, както и заедно с цитостанична или радиотерапия, по 1 капсула дневно. При включване в лечебен план с медикаменти, се допуска прилагане от 2 – 3 капсули дневно / максимум 6 капсули за 24 часа/ , в зависимост от броя на левкоцитите или агресивността на левкоцитопеничният агент, като в случая е препоръчително по-често изследване на левкоцитите, контролирано от лекар. Допринася, да не се спира медикаментозната или лъчетерапията и коригирането й поради левкопения.
След приключване на химиотерапията или лъчелечението е пропоръчително Маоло да се приема още 2 – 3 месеца, с постепенно намаляване на използваната дневна дозировка, до трайното възстановяване на кръвните показатели.

Съдържание в 1 капсула:

Растителни екстракти от:
* (Hibisci sabdariffae flos) - Хибискус цвят /Каркаде/- 40 mg
* (Pinus Sibirica Du Tour) - ядки от Сибирски кедър - 25 mg
* (Curcuma longa/xanthorrhizae rhizoma) – Куркума - 18 mg
* (Origanum majorana) -  Майорана - 15 mg
* (Еlettaria cardamomum) - Кардамом - 12 mg
* (Crocus sativus) - Шафран - 10 mg
* (Artemisia dracunculus) - Естрагон - 10 mg

под 4 mg (2%) за следните съставки:
* (Coriandrum sativum) - Кориандър
* (Levisticum officinali Koch) -  Девесил листа
* (Petroselinum/crispum neapolitanum) - Неаполитански магданоз
* (Hyssopus officinalis) - Исоп
* (Lichen islandicus) - Исландски лишей /талус/

Помощни вещества - пълнители: Сорбитол, лактоза и силициев диоксид.

Противопоказания и странични ефекти: Има добра поносимост. Да не се използва от бременни - съществува вероятност от предизвикване на спазъм на маточната мускулатура. Възможни алергични прояви към някоя от съставките, ако е известно.

Внимание: МАОЛО е хранителна добавка, а не лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и не се превишава препоръчваната дневна доза. Да се пази от достъп на малки деца.

Съхранение: На сухо и хладно място, далече от пряка слънчева светлина.