ФЕМИБИОН 2 ТАБЛЕТКИ X 30 + КАПСУЛИ X 30

цена: 29.99 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
2324
  • Добави

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

От 4-тия месец на бременността и през периода на кърмене
Хранителна добавка с DHA (Омега-3), Метафолин, фолиева киселина, витамини и йод.
Фолатът / Фолиевата киселина е жизнено важен витамин от момента на планиране на бременността.
Фолатът / Фолиевата киселина принадлежи към групата на водоразтворимите витамини от група В, допринася за нормалното кръвообразуване и участва в процеса на делене на клетките.
По време на бременност жените имат по-висока необходимост от приемането на витамини и минерали, особено на фолиева киселина, която е необходима за здравословния растеж и развитие на бебето.
Фолатът допринася за нормалния растеж на тъканите на майката, като образуване на плацентата по време на бременност.
В тялото, фолиева киселина се превръща в биологично активна форма - L-метилфолат. По този начин, тя се активира и изпълнява своите важни функции.
Метафолин (L-метилфолат) е биологично активната форма на фолиевата киселина.
Метафолин е защитена с патент фолатна форма, разработена от Merck, Германия.
Фемибион бременност 2 съдържа фолиева киселина и метафолин, които осигуряват необходимото количество фолиева киселина при всички бременни и планиращи бременност.
За нормалното развитие на детето, в допълнение към фолиевата киселина, Фемибион бременност 2 съдържа витамини, йод, както и 200 mg DHA.

Витамин В1, витамин В2, биотин и пантотенова киселина допринасят за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.
Витамин Вб, витамин В12 и ниацин допринасят за намаляване на чувството на отпадналост и умора.
Йодът допринася за нормалното производство на тироидни хормони.
Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.
Витамин С допринася за нормалната функция на имунната система.
Фемибион бременност 2 съдържа 200 mg DHA, получена от високо пречистен концентрат на рибено масло.
DHA (докозахексаенова киселина) е полиненаситена незаменима Омега-3 мастна киселина. Тя играе ключова роля за ранното развитие на мозъка и ретината на бебето. Приемът на DHA по време на бременност допринася за нормалното развитие на очите и мозъка на зародиша (плода в майчината утроба) и кърмачето.
DHA се съдържа главно в мазните риби. За адекватен прием на DHA е необходимо да се консумира два пъти седмично риба. От втората половина на бременността и по време на кърмене нуждата на организма от DHA се увеличава и количеството DHA, което се набавя чрез храната не задоволява нуждите на организма. Организмът на бебето не синтезира омега-3 мастните киселини, ето защо те трябва да се набавят чрез храната. Препоръчителният дневен прием е 200 mg DHA по време на бременност и кърмене.

Предназначение:
Фемибион бременност 2 DHA (Омега-3) + Метафолин + фолиева киселина, витамини и йод допринася за покриването на повишените нужди на организма от витамини, минерали и микроелементи, като съдейства за нормалното протичане на бременността и развитие на плода. 
Фемибион бременност 2 е предназначен за бременни жени от втория триместър на бременността (от 13-та гестационна седмица) до края на периода на кърмене.

Съставки (таблетка): пълнител: микрокристална целулоза (Е460); калциев-L-аскорбат (витамин С); DL-алфа-токоферил ацетат (витамин Е) (малтодекстрин, модифицирана скорбяла (Е1450)); пълнител: хидроксипропилцелулоза (Е463); никотинамид; глазиращи агенти: хидроксипропилцелулоза (Е463), хидроксипропилметилцелулоза (Е464); калциев D-пантотенат; D-биотин (малтодекстрин); оцветител: титанов диоксид (Е171); цианокобаламин (витамин В12) (малтодекстрин); антислепващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини (Е470b); пиридоксин хидрохлорид (витамин Вб); рибофлавин (витамин В2); тиамин мононитрат (витамин В1); влагозадържащ агент: глицерол (Е422); калциев L-метилфолат (Метафолин); фолиева киселина; калиев йодид; оцветител: железен оксид (Е172).

Съставки (капсула): концентрат от Рибено масло, съдържащ DHA; Рибен желатин; Влагозадържащ агент: глицерол (Е422); DL-алфа-токоферил ацетат (витамин Е).

Препоръчвана дневна доза:
1 таблетка и 1 капсула дневно с течност, по време на хранене.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!

Условия на съхранение:
Да се пази от влага и светлина! 
Да се съхранява под 25° С!

Опаковка: 30 таблетки + 30 капсули.
Нетно тегло: 30 таблетки и 30 капсули = 38.6 g

Производител: Merck Selbstmedikation GmbH, Германия.