ГАСТРОВАЛ ФОРТЕ капсули Х 12

цена: 9.00 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
1341
  • Добави


Хранителна добавка
Съдържа натурални активни ензими и растителни екстракти за добро храносмилане
GASTROVAL е оригинален продукт от естествени ензими и растителни екстракти, съдържащ активни вещества с комплексно въздействие върху подобряване на храносмилането.
Продуктът е ефективен поради балансирания състав на активни вещества. Гастровал съдържа широк спектър от храносмилателни ензими, които са ефективни при телесна температура и запазват активност в човешкия организъм. Разлагат протеини, мазнини, въглехидрати, и дори влакна. Тяхното действие се усилва благодарение на активните вещества съдържащи се в билкови екстракти, като по този начин Гастровал спомага за подобряване на храносмилането, стимулира производството на стомашен сок и жлъчната секреция, и предпазва клетките на черния дроб от вредни фактори.

EnzyBlend са изцяло натурални, извлечени от гъбичката Aspergyllus, чрез специален метод за пречистване:
Запазват своята активност при температурата на човешкото тяло (30 – 40 °C);
Ефективни са в широки граници на рН (pH 3.0 до pH 9.0.);
Запазват своята активност и са ефективни във всички отдели на храносмилателната система;
Участват в разграждането на различни храни: протеини, въглехидрати, мазнини, фибри, млечни продукти.
Употреба при:
Чувство на тежест в стомаха, подуване, гадене, киселини, газове, оригване;
Застой на храна;
Непоносимост към храни;
Диария, запек;
Синдром на раздразненото черво;
При чернодробни заболявания;
Алергични реакции;
Циркулаторни нарушения;
Отслабена имунна система;
Обостряне на възпалителни заболявания;
Липса на енергия, концентрация, отслабване на паметта и нервност .

Приложение на EnzyBlend ензими:
СЛЕД ХИРУРГИЧНА ОПЕРАЦИЯ НА СТОМАХА - Панкреасните ензими помагат за по-бързо регулиране дейността на стомашно-чревния тракт;
СИНДРОМ НА МАЛАБСОРБЦИЯ;
ПРИ ОСТРИ И ХРОНИЧНИ ПАНКРЕАТИТИ;
МУКОВИСЦИДОЗА;
КИСТИ И ТУМОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ПАНКРЕАСА;
ПРИ НАРУШЕНА ФУНКЦИЯ НА ЕКЗОКРИННИЯ ПАНКРЕАС В РЕЗУЛТАТ НА ИНФЕКЦИОЗНИ, МЕДИКАМЕНТОЗНИ И МЕТАБОЛИТНИ НАРУШЕНИЯ;
ПАНКРЕАТИЧНИТЕ ЕНЗИМИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО, КОГАТО ПАЦИЕНТЪТ СТРАДА ОТ ХЕПАТИТ, ЯЗВИ.
Ензимите извлечени от Aspergillus, съдържащи се в Gastroval смилат по-ефективно хранителните вещества отколкото панкреатичните ензими извлечени от свине. Ензимите от Aspergillus остават активни във всички отдели на храносмилателната система, като успешно разграждат протеини, мазнини, въглехидрати, включително и влакна. Тяхното действие се усилва (потенцира) и от активните вещества от глухарче, тинтява и бял трън, които подобряват храносмилането в цялата храносмилателна система, стимулират производството на стомашен сок и жлъчната секреция, и предпазват клетките на черния дроб от въздействието на вредни фактори.

Бял трън (сух екстракт от семена)
Притежава жлъчегонно, слабително и тонизиращо действие. Прилага се при чернодробни заболявания и камъни в жлъчния мехур. Особено ценно е хепатопротективното му (предпазващо черния дроб) действие.
Това е едно от основните диворастящи лечебни растения, използвани за подобряване на храносмилането. Активната съставка на това растение, силимарин, има хепатопротективен ефект (предпазва клетките на черния дроб от вредните хепатотоксични фактори) и стимулира стомашните функции.

Жълта тинтява (корен на прах)
Билката тонизира цялата храносмилателна система, засилва отделянето на слюнка, стомашен сок, жлъчка и други храносмилателни сокове и подобрява храносмилането. Има слабо температуропонижаващо и глистогонно действие. Експериментално е установено, че активира производството на бели кръвни клетки, което може да се отрази благоприятно на имунната защита на организма.
Това е горчива билка, в която горчивите съставки (gentiocrin, amarogentin и gentianin алкалоид) стимулират жлъчната секреция и подобряват храносмилането в стомаха.

Глухарче (Taraxacum officinale) корен на прах
Билката има жлъчегонно, жлъчетворно, общотонизиращо и пикочогонно действие. Има благоприятното действие при стомашно-чревни и жлъчни заболявания. Използва се за стимулиране секрецията и тонуса на храносмилателната система, особено за стимулиране на жлъчната секреция при чернодробни и жлъчни заболявания. Прилага се за засилване на апетита, като слабително, глистогонно и диуретично средство. Традиционно се използва за подпомагане производството на жлъчна секреция, релаксация на панкреаса и стимулиране на клетките на черния дроб. В допълнение, то спомага за прочистване на тялото, подобрявайки дренажа на черния дроб.

Сибирски женшен
Сибирският женшен е растение, което се използва от хилядолетия в Азия и Източна Европа. В китайската медицина е познато от 2 000 години като средство за борба с инфекции на дихателните пътища, както и за предпазване от настинки и грип. То представлява мощен адаптоген – вещество, което увеличава устойчивостта на организма към различни негативни въздействия. Днес се използва като средство за справяне със стреса, тъй като осигурява нормалното функциониране на надбъбречните жлези. Подходящо средство при синдром на хронична умора.

За приготвянето на лекарствени средства от сибирски женшен се използват корените на растението. Активните вещества в женшена са глюкозиди, наречени елевтеросиди. Освен тях се съдържат полизахариди. Тези вещества имат ключова роля за имуностимулиращата функция на сибирския женшен.
Заедно с азиатския женшен, той е най-силният адаптоген за борба със стреса. При днешния забързан и динамичен начин на живот много силно се проявява психическият стрес, който влияе негативно върху тялото ни. По-лесен за разпознаване е физическият стрес – резултат от усърдни физически упражнения, физически труд, диети, замърсяване на околната среда. Стресът може да нанесе щети на много системи в организма, но основната му цел са надбъбречните жлези. Хроничният стрес води до постоянна умора, слаба имунна система и проблемен метаболизъм на захари в кръвта (хипогликемия). Женшенът "осигурява горивото" на надбъбречните жлези и помага за нормалното им функциониране при стресови ситуации.
Сибирският женшен усилва физическата активност. Подпомага по-активното усвояване на кислород от мускулите и улеснява възстановяването на организма след усилена физическа дейност.

Друга негова особеност е способността му да елиминира токсините в организма. Това му действие се използва в центровете за рехабилитация на алкохолна зависимост. Може дори да намали страничните ефекти при радиация.
Изследвания показват, че сибирският женшен увеличава образуването на едни от най-важните компоненти на имунната система – Т-лимфоцитите. Той осигурява дългосрочна защита срещу грип и простуди, за разлика от ехинацеята, която действа краткосрочно.
Причини за възникване на стомашно-чревни разстройства:
неправилно хранене;
злоупотребата с алкохол;
стрес и тревожност;
предизвикани от лекарствени средства странични ефекти;
намалена физическа активност;
заболявания и техните усложнения;
прекомерна физическа активност.
Състав:
Активни съставки    1 капсула
EnzyBlend - ензимен комплекс, съдържащ амилаза, целулаза, лактаза, протеаза, пектиназа, глюкоамилаза, липаза    100 mg
Жълта тинтява, корен на прах    25 mg
Глухарче (Taraxacum officinale), корен на прах    25 mg
Бял трън (Silybum marianum), семена сух екстракт (силимарин 80%)    25 mg
Сибирски женшен (Eleutherococcus senticosus), екстракт от корен (eleutheroside B & E 0,8%)    25 mg
 
Помощни вещества: състав на капсулата - животински желатин, царевично нишесте, сгъстител - акация, противослепващи агенти - магнезиев стеарат (растителен произход).
Начин на употреба: 
Препоръчваната доза за възрастни и деца над 12 год.: една капсула по време на хранене два пъти дневно (не повече от 2 капсули дневно).
Ползи от Gastroval:
Silymarin от бял трън в Gastroval работи в комбинация с храносмилателните ензими и полезните екстракти от глухарче и корен от тинтява, което го прави още по-ефективен за целия храносмилателния тракт;
Silymarin стабилизира клетъчните мембрани на чернодробните клетки, като подпомага тяхното възстановяване и защитава черния дроб от влиянието на вредни фактори;
При използване на ензимни продукти от панкреас, някои пациенти се оплакват от неприятен вкус в устата, сърбеж в аналната област, болки в корема, диария, запек при бебета. Gastroval няма тези негативни ефекти;
Gastroval ензими разграждат не само протеини, но и въглехидрати, мазнини и дори влакна.
Условия за съхранение: 
Съхранявайте при температура под 25 °C, на сухо и тъмно място.

Опаковка: 12 твърди капсули.

Производител: Valentis.