ИНХИБИРЕЛА КАПС. X 60

цена: 94.90 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
1445
категория:

СЪСТАВ на ИнхибирелА: 
Продуктът съдържа следните екстракти и хранителни добавки в 1 капсула (в милиграми): 200 mg гранулиран прах екстракт Curcuma longa rhizome, стандартизиран до 95 % Curcuminoids (Curcumin).

Обща Информация за Куркумин-съдържащите добавки:
Съвременната наука за храните все повече разкрива значението на многообразието от сложни съединения с природен произход за поддържане на биохимичното равновесие и дълголетие на хората, хранещи се рационално. Безспорна е ролята на подправките, които от столетия, а някои дори от хилядолетия са намерили своето приложение при приготвянето на традиционни, за отделните региони, храни. В това отношение Азия и Индийският субконтинент са неизчерпаем извор на биологично активни компоненти, които се предлагат като хранителни добавки, целящи подпомагането на лечението и превенцията на здравословни проблеми, произтичащи от заседналия начин на живот, съпроводен с прием на висококалорична храна, бедна на натурални компоненти.
Растителното семейство Zingibiraceae включва някои интересни растителни видове, широко използвани като източник на подправки – джинджифил от Zingiber officinale и куркума от Curcuma longa. Изсушените и смлени коренища на Curcuma longa, която се отглежда като културно растение, служат за приготвянето на подправките куркума и къри. Красивият жълт цвят на подправката куркума се дължи на съвкупност от три, така наречени, кукркуминоиди – куркумин (диферулоилметан), дезметоксикуркумин и бис-дезметоксикуркумин.
Куркуминът и куркуминоидите са натурални полифеноли и се отличават с наситен жълт цвят, който се използва за оцветяване на храна, и в Европа е известен, като разрешения за употреба в хранителната промишленост, колорант Е100. Екстрактите, съдържащи куркумин и куркумионоиди се използват в продължение на  хилядолетия от практикуващите традиционна китайска медицина и Аюрведа. Днес куркумата и екстрахираните от нея куркуминоиди се използват широко, както в традиционната кулинария, така и като съставки в различни хранителни добавки с ползотворни за здравето ефекти.
Съвременната фармакологична наука все повече разкрива чудодейните свойства на куркумина като мощен антиоксидант, понижаващ холестерола, с противовъзпалителен, антибактериален и антипаразитен ефект, и дори противотуморно действие. В някои научни публикации се изтъква значението му за ниската честота на деменцията на Алцхаймер, в страните, където традиционно се консумира много къри. "Жълтото чудо" или както го наричат "Индийският шафран" е практически нетоксичен и може да бъде приеман в големи количества без проява на каквито и да е странични ефекти.
Куркумин-съдържащите хранителни добавки са обект на задълбочени клинични проучвания при пациенти с онкохематологични заболявания в държави като Великобритания и САЩ. Съвременни научни изследвания показват едновременното наличие на антиканцерогенни, противовъзпалителни, липидопонижаващи, антидиабетни и хепатопротективни свойства на куркумин. Куркумин-съдържащите растителни екстракти в Европа и Северна Америка имат статут на хранителни добавки – те не могат да бъдат използвани за диагностика, профилактика и лечение на заболявания.

ИнхибирелА e също такъв продукт, който съдържа контролирани количества куркуминоиди, с висока чистота и гарантирано отсъствие на тежки метали, генно модифицирани организми (ГМО) и пестициди.

Информация за основната субстанция на ИнхибирелА
Curcumin съставлява 90% от общото съдържание на куркуминоиди в коренищата на Curcuma longa rhizome. Фенолните групи в структурата на curcumin обясняват свойството му да елиминира свободните кислородни радикали като хидроксил радикал, свободен кислород, супероксид радикал, нитроген диоксид и NO. Съдържанието на curcumin в Curcuma longa rhizome варира от 0.6 до 5% от сухата маса. Сухите коренища на растението съдържат 3-5% curcumin, а съдържанието на curcumin в олеорезин е 40%.
Куркумин действа като уловител на свободните радикали и антиоксидант, потискайки липидната пероксидация и оксидативното увреждане на ДНК.
Куркумин потиска активността на транскрипционния фактор NF-?B (Rel A), който е силно активиран при възпаления и някои злокачествени тумори.
Научно доказано е, че когато бъде погълнат, куркуминът се резорбира ефективно, но също така бързо се метаболизира. Все още не е установено дали благоприятните ефекти на куркумин изискват продължително поддържане на висока системна плазмена концентрация. Например, локалното потискане на възпалителните процеси в храносмилателния тракт (куркуминът е известен COX-2 инхибитор) може да бъде причина за потискане на развитието на рак на дебелото черво. Известно е, че инхибирането на индуцируемата форма на циклооксигеназата – СОХ-2 намалява риска от развитие на рак на дебелото черво, което се потвърждава от статистическите данни за страните с висока консумация на куркума като Индия.

Информация за  хранителна добавка ИнхибирелА
ИнхибирелА е първата хранителна добавка в България с широк спектър на приложение за хуманното здраве, произведена на базата на дългогодишни лабораторни и клинични проучвания от международен консорциум специалисти в областта на фармакологията, био-нано-технологиите и клиничната практика на онкологията и хематологията.
ИнхибирелА е хранителна добавка произведена и разрешена за употреба съгласно изискванията за безопасност на Европейския съюз, Българското законодателство и Агенцията по храните. 
ИнхибирелА е напълно безопасна за здравето и е предназначена да пречиства организма и да повишава жизнения тонус при хора над 18 годишна възраст.  
ИнхибирелА е научно изпитан продукт, притежаващ над 26 показателя за позитивно въздействие върху човешкия организъм, включително и такива потискащи причинителите на възпалителни и хронични заболявания.
ИнхибирелА е хранителна добавка с основна активна субстанция гранулиран прах екстракт Curcuma longa rhizome, стандартизиран до 95% Curcumin.
ИнхибирелА може да подпомогне преодоляването на метаболитни нарушения от типа на захарния диабет и наднорменото тегло и може да има благоприятен ефект при пациенти със злокачествени тумори, включително такива подложени на антинеопластична полихимиотерапия.
ИнхибирелА е продукт, съответстващ на съвременните изисквания за безопасност на храните и е ценно допълнение към ежедневната диета на здрави хора и такива със сериозни системни заболявания, при които може да подпомогне оздравителния процес.

ДЕЙСТВИЕ на ИнхибирелА:
ИнхибирелА действа общоукрепващо и тонизиращо, като подпомага храносмилането и подобрява сърдечно-съдовата дейност, кръвообращението и метаболизма, укрепва централната нервна система.

Благодарение на съдържащият се мощен антиоксидант - куркумин, действа хепатопротективно:
като неутрализира свободните радикали и токсините;
повишава редуцираните нива на витамин Е и глутатион;
понижава холестерола, кръвната захар и фосфолипидните нива;
потиска мутагенните и канцерогенните процеси.
Редуцира вредното въздействие на хепатотоксични лекарства (напр. парацетамол); хроничен стрес; замърсена атмосферна среда с изгорели газове; вдишвания тютюнев дим при пушачите; проявите на прекомерната употреба на алкохол и преяждане.

Противовъзпалителното действие на ИнхибирелА може да подпомогне оздравителния процес при различни хронични възпалителни заболявания като: язва, диспепсия; артрити, ревматоиден артрит, псориазис; захарен диабет; атеросклероза (потиска тромботичните инциденти). Вследствие на хепатопротективното, антитоксичното и противовъзпалително действие, ИнхибирелА може да подобри качеството на живот и при злокачествени заболявания:
солидни тумори (рак на млечната жлеза, рак на дебелото черво);
хематологични неоплазии (хронична лимфоцитна левкемия, мултиплен миелом).

УПОТРЕБА на ИнхибирелА:
ИнхибирелА се прилага основно за следните хранително-диетични цели:
За здравословен хранителен режим с анти-оксидантно, анти-мутагенно и анти-депресивно действие;
Редукция на високия холестерол и при превенция на сърдечно съдови заболявания (исхемия, тромбоцитна агрегация, атеросклероза);
Предпазване храносмилателния тракт от възпалителни процеси, подобряване състояния като язва, диспепсия, синдром на дразнимото черво;
Хепатопротективно и антитоксично при хронични възпалителни заболявания (артрити, ревматоиден артрит, диабет, солидни тумори);
За подобряване здравословното състояние при автоимунни заболявания (псориазис, онкологични показания);
За преодоляване на физиологични състояния като затлъстяване, лимфен застой, целулит, и общи метаболитни неразположения;
За подобряване състоянието на кожата (при акне, стареене, замърсяване);
За подобряване качеството на живот при здрави хора и пациенти.

ДОЗИРОВКА:
За подобряване на храносмилането, кръвообращението и метаболизма: 1 до 2 капсули по 200 mg дневно – по 1 капсула преди хранене, в продължение на 1 и повече месеца;
За редуциране и балансиране на холестерола - 1 капсула по 200 mg дневно, сутрин преди хранене, в продължение на 1 и повече месеци; или 2 капсули по 200 mg дневно, по 1 капсула сутрин и вечер преди хранене, в продължение на 7 дни;
За детоксикация, неутрализиране вредното влияние на свободните радикали и хепатопротекция: 1 до 2 капсули по 200 mg дневно - по 1 капсула преди хранене, в продължение на 1 и повече месеца;
За подобряване на жизнения тонус, устойчивостта срещу стрес, преумора и физически натоварвания: 1 до 2 капсули по 200 mg дневно – в продължение на 1 и повече месеца;
За подобряване качеството на живот, детоксикация и хепатопротекция по време на тежки хронични заболявания, включително и такива подложени на химиотерапия: 2 до 6 капсули по 200 mg дневно – по 1-2 капсули два-три пъти дневно преди хранене, при консултация с лекуващия лекар, в продължение на 3 и повече месеца;
При тежко неразположение и възпалителни процеси след химиотерапия, за намаляване на страничните токсични ефекти: 9 капсули по 200 mg дневно, три пъти на ден по 3 капсули преди хранене, в продължение на 3 до 7 дни от седмия ден след химиотерапия.
Приемът на хранителни добавки, съдържащи куркумин, не замества рационалното, разнообразно и здравословно хранене и ежедневната двигателна активност, както и необходимостта от приложение на съответни лекарства при наличие на заболяване. Досега не са отбелязани странични реакции отстрана на куркумин като резултат от неблагоприятни лекарствени взаимодействия.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза. 
Да не се използва от бременни или кърмещи жени. 
Продуктът не е предназначен за лица под 18 години.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: 
Не са установени. 
Да се избягва едновременен прием със съдоразширяващи медикаменти.

СЪХРАНЕНИЕ: 
На хладно, проветриво, защитено от пряка слънчева светлина място, при температура до 25 градуса. 
Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

СРОК НА ГОДНОСТ: 
3 години от датата на производство.

ОПАКОВКА: 
6 блистера по 10 капсули в опаковка, с листовка.

Продуктът е хранителна добавка, не е лекарствено средство и не замества пълноценното (балансираното) хранене.
Не съдържа ГМО и облъчени съставки.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: СПА 26 ПРОФЕШЪНЪЛ ООД, България.