БИОЗИН ТАБЛ. 400 МГ. Х 30

цена: 25.50 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
241
  • Добави

ЕСТЕСТВЕН ИЗТОЧНИК НА ИМУНИТЕТ
Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете приема на БИОЗИН. 
Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар. 
ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА! НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Състав:
Лактоферин;
Коластра;
Арабиногалактан;
Инозитол;
Ехинацея;
Цинк (цинков глюконат).
Една опаковка БИОЗИН съдържа 3 блистера по 10 таблетки всеки.

Съдържание на листовката:
1. Какво представлява имунната система?
2. Какво е БИОЗИН?
3. Предназначение на БИОЗИН
4. Как трябва да се приема БИОЗИН?
5. Кой не трябва да приема БИОЗИН?
6. Съхранение на БИОЗИН
7. Допълнителна информация

1. Какво представлява имунната система? 
Имунната система е многокомпонентна и за да действа ефективно, изисква всички нейни елементи да са налице и да работят в пълно взаимодействие. Липсата или нарушената функция, на който и да е от елементите, води до имунен дефицит и до определено болестно състояние.

2. Какво е БИОЗИН? 
БИОЗИН съдържа комбинация от следните биологично активни съставки:

Лактоферин - основен елемент на вродения имунитет на бозайниците. Той е член на фамилията трансферини - основни серумни транспортни протеини. Основен източник на Лактоферин е коластрата (кърмата, която се отделя в първите дни след раждането).

Главните функции на Лактоферина са следните:

Антибактериално действие: Лактоферинът свързва свободното желязо и витамин В2 и ги прави недостъпни за бактериите, което спира тяхното размножаване. Също така разрушава клетъчните стени на микроби и гъбички;

Антивирусно действие: Лактоферинът е ключова молекула за имунната система и може да се използва в борбата с различни вирусни инфекции. Той пречи на вирусите да се прикрепят върху клетъчните стени и да проникнат в клетките ни;
Подобрено усвояване на желязото: Поради високия си афинитет към желязото Лактоферинът го свързва и пренася до всички клетки, които се нуждаят от него (подобрява бионаличността на желязо в организма), което помага за по-бързото справяне с желязо-дефицитни анемии;
Пробиотично действие: Лактоферинът потиска развитието на вредни бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите, допринасяйки за възстановяването на нормалната микрофлора;  

Антиоксидантно действие: Подобрената бионаличност на желязото води до забавяне на остаряването и понижаване на податливостта към дегенеративни и ракови заболявания.

Коластрата (colostrum) е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници в първите 3 до 4 дни след раждането, преди появата на обичайната кърма. Тя съдържа три основни групи съставки, осигуряващи висока концентрация на жизненоважни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори:
Хранителни и биоактивни съставки - коластрата е богата на протеини с висока биологична стойност - 46,7%, въглехидрати - 27,2 % и мазнини - 18%. 
В състава и влизат най-важните витамини за растеж на организма: витамин А, витамин В1, В2, В5, В6, В9, В12, витамин С, витамин Е, бета-каротин, ретиноева киселина.

Коластрата съдържа минералите: сяра, натрий, хром, цинк, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий.
Втората група са вещества поддържащи физиологичната функция на имунната система: широкоспектърните антитела (IgG, IgA, IgM, IgD, IgE), цитокини, лактоферин, полипептид пролин, олигозахариди, лакталбумини, Normal CG globulin (Вит Д3 свързващ протеин). Normal CG giobtiiin (Вит Д3 свързващ протеин) се свързва с вит Д3 и така активира макрофагите. Normal CG globulin (Витамин Д3 свързващ протеин) има ключова роля в транскрипцията на витамин Д3 до активни метаболити и транспортирането им до мястото на локален имунен отговор.
 
Третата група съставки на коластрата са тези, свързани с развитието.
Тук спадат растежните факторите - те стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията. Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:
укрепва имунната система;
увеличава устойчивостта към инфекции;
спомага за по-добър растеж на децата.

Арабиногалактанът е биополимер, състоящ се галтоза и арабиноза монозахариди. Одобрен е от FC  Агенция за контрол върху храните и лекарствата в САЩ - като отличен източник на естествени фибри. Интерес  към функционалните пребиотици, какъвто е арабиногалактанът, е изключително засилен в последните години като обект на изследване са имуномодулиращите функции на пребиотиците върху лимфоидните тъкани асоциирани с храносмилателния тракт. Какво е имуномодулиращото му действие? Арабиногалактанът се смята за биологичен агент модифициращ имунния отговор, т.е. имуномодулатор. Той активира и индуцира увеличение на фагоцитозата, лизозомната ензимна активност, както и производството на различни агенти и маркери като ТНФ-алфа, интерлевкин-6 и др. Активира лимфоцитите и макрофагите. Арабиногалактанът има модулиращ ефект върху килър клетките (NK iymphoid cells*), както и върху редица хем поетични клетки, посредством различните каскади.

Какъв е допълнителния синергичен ефект на Арабино-галактан Биозин?
Скорошно изследване удостоверява, че синергичния ефект между екстрактът от ехинацея и арабиногалакта се проявява е увеличаване на производството на пропердин (или т.нар. фактор Р) в организма. Пропердинът участва в някои специфични имунни отговори на организма - например поглъщането на патогените от фагоцитите, което подпомага активно справянето с патогените.

Инозитол - участва в състава на клетъчните мембрани във вид на фосфоинозитиди, заемайки 2 - 8% от вътрешния слой на мембраната. Това е като едно негово вътрешно дело, откъдето той в случай на необходимост постъпва вътре в клетката. По този начин той заема основно място в редица жизненоважни функции в клетките на човешкото тяло.

Ехинацея - най-употребяваният фитоимуномодулатор в световен мащаб. Установено е, че действието й се дължи на съдържащия се в нея ехинацин и ехинакозид. Многогодишните проучвания са доказали нейната ефективност:
намалява тежестта и продължителността на заболяването;
препоръчва се за стимулиране защитните сили на организма при инфекции, грип и други инфекциозни заболявания;
мощен природен антибиотик.

Цинк - Този ценен микроелемент е химио-имуномодулатор. Влияе активно на имунитета, като участва в синтезирането на имуноглобулините.

3. Предназначение
Подпомага и поддържа физиологичната функция на имунната система.

4. Как трябва да се приема БИОЗИН?
При възрастни и деца над 12 год. се приемат по 2 (две) таблетки дневно 30 минути преди хранене. За деца над 6 год. възраст по 1 (една) таблетка дневно 30 минути преди хранене. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Няма ограничения за продължителността на приема. За повече информация се обърнете към Вашия лекар!

5. Кой не трябва да приема БИОЗИН?
При свръхчувствителност към някоя от съставките, преустановете приема на препарата и се консултирайте с Вашия лекар! По време на бременност и кърмене се консултирайте с Вашия лекар относно приема на БИОЗИН.
Не се препоръчва приема на БИОЗИН при автоимунни заболявания.

6. Съхранение на БИОЗИН
Да се съхранява на сухо и проветриво място.
Да не се излага на пряка слънчева светлина.
Да се пази от деца.

7. Допълнителна информация:
Множество клинични проучвания са доказали, че биологично активните вещества в Биозин съдействат за повишаване на имунитета при следните състояния:
вирусни инфекции;
бактериални инфекции;
гъбични инфекции;
след химио- и лъчетерапия.
Произведено според GMP стандартите.
Производител: Nutra Med Inc., САЩ.
Дата на последна редакция на листовката: 11.2012 г.