ОКСИМЕТЪР ПУЛСОВ ЗА ПРЪСТ ДЕСПИК YK-83A с батерии

цена: 19.50 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
2009233
  • Добави

Пръстовият пулсоксиметър е предназначен за дългосрочно изследване на сатурацията на кислород в кръвта (SpO2),честотата на пулса (ЧП) и перфузионният индекс (ПИ) на възрастни, юноши, деца и бебета в клинична/болнична и домашна среда. Сатурацията на кислород е една от най-важните жизнени параметри на човешкото тяло, заедно с кръвното налягане, дихателната честота и телесната температура. На тази страница бихте могли да поръчате висококачествени и прецизни пръстови пулсоксиметри на ниски цени!


Как работи пръстовият пулсоксиметър?


Tехнологията на изследване с пръстов пулсоксиметър се базира на специално разработена математическа формула. Формулата използва закона на Labmert Beer според характеристиката на спектъра на абсорбция на редуцирания хемоглобин (Reductive hemoglobin - RHb) и оксихемоглобин (HbO2) в червената и близо до инфрачервената зона. Процесът комбинира технология създадена за измерване на фотоелектричния оксихемоглобин със сканиране на капацитета на пулса и методология за прецизно записване. Чрез този медод е възможно два потока лъчи с различна дължина на вълната (660nm червена и 905nm почти инфрачервена светлина) да бъдете фокусирани върху повърхността на човешкия пръст чрез пръстовидния сензорен накрайник.

 

Измерване на кислородна сатурация


Измерването на кислородната сатурация чрез пръстови пулсоксиметри е възможно както в домашни условия, така и под лекарски контрол и по време на болнично лечение. Kислородното насищане (SpO2) е процентът кислород, който се съдържа в кръвта на пациента. Нормалните нива на кислородна сатурация варират между 94% и 98%. Занижени показания биха могли да индикират наличието на хипоксия при хронична обструктивна белодробна болест, хроничен бронхит, обструктивна сънна апнея и други заболявания.