АВИРОН РАПИД ТАБЛ. 360 МГ. Х 24

цена: 23.80 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
424
  • Добави

Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете приема на препарата.
Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Съдържание на листовката
I. Какво е AVIRON RAPID?
II. Какво представлява имунната система?
III. Кога и как се приема AVIRON RAPID? 
IV. Кой не трябва да приема AVIRON RAPID?
V. Какви са страничните ефекти на AVIRON RAPID?
VI. Съхранение.

I. КАКВО Е AVIRON RAPID?
AVIRON RAPID е комбинация от 3 клинично доказани съставки с натурален произход, които подпомагат естествената защитна функция на имунната система.

Всяка таблетка AVIRON RAPID съдържа:
Апоген - 100 mg;
Андрографолид - 10 mg;
Хумусна киселина - 250 mg.
Помощни вещества: калциев хидроген фосфат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, повидон, филм без оцветител.
AVIRON RAPID е хранителна добавка.

II. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИМУННАТА СИСТЕМА?
Основната функция на имунната система е да елиминира причинителите на заболявания, като разпознава и унищожава проникналите от външната среда вируси и други чужди частици.
Когато в организма попадне вирус, клетките на имунната система го разпознават, активизират се, след което го атакуват и унищожават.
Ако имунната система е своевременно подсилена, тя се справя много по-бързо и ефикасно с вирусните причинители на заболявания.
Имунната система има нужда от допълнително подсилване в следните три случая:
1. Когато имунната система влезе неочаквано в контакт с голямо количество вируси, в резултат на което се подлага внезапно на допълнително натоварване. Това най-често се случва, когато контактуваме с болен човек и голямо количество вируси нахлуят в нашето тяло. Често, внезапната инвазия на вируси заварва имунната ни система неподготвена и има риск да се разболеем. Затова, колкото по-навреме се подсили имунната система, толкова по-бързо тя ще се справи с вирусите. Така може въобще да не се разболеем или симптомите да траят много по-кратко време и да се излекуваме значително по-бързо.
2. След прекарано инфекциозно заболяване и лечение с антибиотици имунната ни система е отслабена и съществува по-голям риск от повторно разболяване. В този случай, допълнителното стимулиране на имунната система има за цел да възстанови защитната й функция в пълен капацитет. 
3. Общо стимулиране на имунната система, с цел нейното засилване преди настъпването на зимния сезон, когато организмът е изложен на по-чест контакт с вирусни причинители на заболявания и изискванията към имунната система са завишени.

III. КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА AVIRON RAPID?
AVIRON RAPID следва да се приема в следните три случая:
1. AVIRON RAPID се приема, когато имунната система е подложена внезапно на допълнителни натоварвания. Препоръчва се приемът на AVIRON RAPID да започне възможно най-скоро.
Схема на прием:
Ден I - 3 пъти х 2 таблетки;
Ден II - 3 пъти х 2 таблетки;
Ден III - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден IV - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден V - 2 пъти х 1 таблетка.
Ако се наложи през първия ден да започнете приема на AVIRON RAPID следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 6 таблетки, като вземете 2 пъти по 3 таблетки или 6 таблетки наведнъж.

Дозировка при деца под 12 години:
Ден I - 3 пъти х 1 таблетка или 3 таблетки наведнъж при по-късно започване на приема на препарата;
Ден II - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден III - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден IV - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден V - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден VI - 3 пъти х 1 таблетка;
Ден VII - 2 пъти x 1 таблетка.
2. AVIRON RAPID се препоръчва и в случаите, когато имунната система трябва да бъде подпомогната да възстанови естествената си защитна функция в пълен капацитет. В този случай се препоръчва прием на AVIRON RAPID в продължение на 20 дни по 1 таблетка 2 пъти дневно.
3. AVIRON RAPID се препоръчва и за общо подпомагане на имунната система преди настъпването на зимния сезон, когато изискванията към нея са завишени.
В този случай AVIRON RAPID следва да се приема 3 последователни месеца, като най-добре е да се започне в началото на месец септември по следната схема:
20 дни - 2 пъти х 1 таблетка AVIRON RAPID
10 дни пауза
10 дни - 2 пъти х 1 таблетка AVIRON RAPID
20 дни пауза
10 дни - 2 пъти х 1 таблетка AVIRON RAPID

IV. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА AVIRON RAPID?
Не вземайте AVIRON RAPID ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако забележите някой от тези симптоми.

V. КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА AVIRON RAPID?
Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.
AVIRON RAPID може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с Вашия лекар.

VI. СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте AVIRON RAPID в оригиналната опаковка при стайна температура на места недостъпни за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.
Опаковка: 20 таблетки.
Производител: Неофарм България ЕООД, България.