АКНЕМИНУМ таблетки Х 30 за кожа предразположена към акне кожа

ново

цена: 19.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
410691
Производител:
Aflofarm

Хранителна добавка за хора с кожа, предразположена към акне.

Съдържа комбинация от активни съставки с антиоксидантни и почистващи свойства.

Допринася за поддържане на добро общо състояние на кожата.
 

Акнето (чието пълно наименование е акне вулгарис) е незаразно състояние на кожата, характеризиращо се с пъпки, причинени от възпалени и инфектирани мастни жлези. Заболяването се проявява най-често при юноши, но симптомите могат да продължат в зрелостта, а някои хора, особено жените, изпитват симптомите за първи път след 25-годишна възраст. 

 

Акнето обикновено се появява по лицето, врата, раменете, гърдите и гърба, като тежестта му варира от леко акне (известно като акне комедоника), през умерено акне (акне папулопустулоза) до тежко акне (акне конглобата).

 

Акнето обаче не засяга само кожата на човека, а и неговото качество на живот. Симптомите могат да са стресиращи и да доведат до проблеми със самочувствието. 

 

Съществуват редица терапии срещу акне, а своевременният прием на лекарства може да предотврати влошаването на състоянието на кожата и последващо увреждане, като например хиперпигментация и белези.

 


АКТИВНИ СЪСТАВКИ на Акнеминум табл. х 30 Афлофарм:

 

  • Екстракт от Трицветна теменуга - помага за поддържане на добро общо състояние на кожата (най-вече на по-сухата). Подхранва я отвътре и се грижи за нейния красив външен вид.

 

  • Витамин Б6 - подпомага нормалния синтез на цистеин и подобрява енергийния метаболизъм.

 

  • Екстракт от корени на Глухарче - поддържа защитата на организма от свободни радикали. В допълнение притежава пречистващи свойства. Помага за премахване на излишните метаболити по естествен начин.

 

  • Ниацин - допринася за поддържане на оптималното състояние както на лигавицата, така и на кожата.

 

  • Цинк - подобрява метаболизма на въглехидратите и протеините. Влияе благоприятно върху синтеза на ДНК и мастни киселини. Поддържа нормалното състояние на кожата, предпазвайки дермалните клетки от оксидативен стрес. Играе важна роля за клетъчното делене.

 

  • Екстракт от листа на Зелен чай - защитава организма от свободни радикали.

 


НАЧИН НА УПОТРЕБА Акнеминум табл. х 30 Афлофарм: 

Приемайте по 1 таблетка дневно.

 


СЪСТАВКИ Акнеминум табл. х 30 Афлофарм:

В 1 таблетка:

 

Екстракт от Трицветна теменуга (Viola tricolor) 150 мг
Екстракт от Глухарче (корени)  (Taraxacum officinale) 70 мг
Екстракт от Зелен чай (листа) (Camellia sinensis) 10 мг
Цинк 15 мг
Ниацин (Никотинамид) 18 мг NE
Витамин Б 6 1,6 мг


 

 

Внимание: Не използвайте при наличие на алергия към някоя от съставките на продукта, по време на бременност и кърмене. Съблюдавайте препоръчителния дневен прием. Добавката не е заместител на разнообразното хранене.