ЦИТРОСЕПТ ФОРТЕ АЦЕРОЛА капс. Х 30

цена: 28.90 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
5632

Хранителна добавка с екстракт от семки на грейпфрут и изсушена ацерола.
Предназначение на продукта и свойства на веществата, съдържащи се в него:
Предназначението на продукта е да допълни Вашата диета с естествени биофлавоноиди от грейпфрут; ацерола, съдържаща естествен витамин С (ляво ориентирана форма); витамин Е и селен. Приемът на витамин С и селен е от особена важност в периоди на повишена честота на грипни и простудни заболявания. Витамин С от ацерола се абсорбира лесно и в тази връзка се допълва добре с биофлавоноидите от грейпфрут. Витамин С допринася за нормалната функция на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Той също така допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора и за регенерирането на витамин Е в неговата редуцирана форма.

Състав: 
1 капсула от 600 mg: Концентрат от ацерола Malpighia glabra L (39% от капсулната маса), екстракт от грейпфрут Citrus Paradisi (20% от капсулната маса), хидроксипропилметил целулоза (глазиращ агент), дикалциев фосфат (пълнител), микрокристална целулоза (пълнител), натриев селенит в малтодекстрин, d-алфа-токоферил киселинен сукцинат, магнезиев стеарат (антислепващ агент); силиконов диоксид (антислепващ агент).
Продуктът може да бъде приеман от вегетарианци.

Начин на употреба:
Една до две капсули дневно по време на хранене.

Препоръчителна дневна доза:
Съдържание  1 капсула:
Екстракт от семена на грейпфрут  - 120 mg    
Включително биофлавоноиди  - 118 mg    
Изсушена ацерола  - 236 mg  
Включително витамин С - 40 mg  
Витамин Е    6 mg  - 12 mg 
Селен    27.5 µg  - 55 µg 

Не надхвърляйте препоръчителната дневна доза. 
Хранителните добавки не са заместител на пълноценното и разнообразно хранене. Разнообразната балансирана диета и здравословният начин на живот са от голяма важност.

Противопоказания:
Свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Хора, алергични към цитрусови плодове, могат да развият симптоми на алергия след приема на продукта. Ако приемате лекарства за сърдечни заболявания или високо кръвно налягане, е важно да се консултирате с Вашия лекар преди да приемете Цитросепт Форте.

Съхранение:
Да се съхранява при стайна температура.
Да се съхранява на места, недостъпни за деца. 

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Цинтамани, Полша.