СПИРУЛИНА КАПС. X 90 GNC

цена: 26.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
24
  • Добави

В състава на спирулината влиза много рядка гама линоленова киселина в естествен вид. Това осигурява силата на физиологичния й ефект. Спирулината съдържа гликоген, който е способен бързо да снабдява организма с енергия. Той не натоварва жлъчните пътища и не предизвиква хипогликемия. Специфичните естествени пигменти на спирулината - полизахарид и пигмент на синьозелено водорасло също са важни за жизнената дейност на организма. Спирулината съдържа 18 вида аминокиселини, 8 от които са жизнено важни за човека.

Приложение: 
Програми за намаляване на теглото, пречистване на организма от шлаки. При хора, пребиваващи в екологично неблагоприятни територии, работещи във вредни производства. За прочистване на червата и възстановяване на нормалната миклофлора при дисбактериози, при хронични заболявания на червата, холецистити, за профилактика на рака на дебелото черво. При хронични възпалителни заболявания, включително при хепатит, туберкулоза, хроничен бронхит и др.
Профилактика и лечение на заболявания на ставите, остеохондроза, миозити. За стимулиране на растежа в юношеска възраст. Профилактика и лечение на прогресиращо късогледство, катаракти и други очни заболявания, а също така при увреждане на ретината при диабетици.
При комплексно лечение на болни от диабет, при инсулино-зависимите е възможно значително да си намали дозата на инсулина.
Профилактика и лечение на атеросклероза и свързани с нея коронаросклероза, стенокардия, исхемична болест на сърцето, склероза на кръвоносните съдове в главния мозък, след инфаркт, инсулт, регулиране на артериалното налягане при хипо и хипертоници.
При хипоимунни състояния, за често боледуващи от остри респираторни вирусни заболявания - над 4 пъти в година и грип.
При непълноценно хранене - обогатява храната с необходимите съставки. При заболявания на кожата, свързани с хиповитаминози, дисбактериоза, преждевременно повяхване, сухост, хиперкератоза при възрастните хора.
Спирулината се усвоява прекрасно, тя нормализира микрофлората на червата, интензивно пречиства организма, в резултат на което в ставите, мускулите и лимфата намалява съдържанието от токсичните продукти на метаболизма, които отравят не само отделните органи, но и мозъка. Благотворното влияние на спирулината се проявява в укрепване на мускулите, подобряване на зрението, състоянието на косата, еластичността на кожата, нормализиране нивото на холестерол в кръвта, подобряване на чернодробните функции, укрепване на нервната система. Спирулината повишава устойчивостта към умора и регулира имунната система на организма. Спирулината пречиства кръвта, стимулира кръвотворните функции, лекува анемията, способността за заздравяване на раните, регулира процесите на метаболизма, заздравява функцията на бъбреците и отделя токсичните вещества.

Състав:
Съдържание  в 1 капсула:
Спирулина на прах    500 mg    

Други съставки: растителна целулозна капсула.

Не съдържа: захар, нишесте, изкуствени оцветители, изкуствени ароматизатори, натрий, пшенични и царевични производни, млечни производни, соя, глутен, мая.

Начин на употреба:
По една таблетка три пъти на ден между храненията, като се пие с не по-малко от една чаша топла вода.

Опаковка: 90 капсули.

Производител: GNC, САЩ.