КОЛОН С 250 гр. + ПОДАРЪК ШЕЙКЪР И 2 САШЕТА х10 гр.

няма наличност

цена: 20.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
33550211
Съставки: пулверизирана семенна обвивка от бял живовлек Psyllium seed husk (Plantago ovata) – 130 mg, фруктоолигозахариди - инулин от цикория (Cichorium intybus) - 69,6 mg, пробиотици: Lactobacillus acidophilus-0,2mg, Bifidobacterium lactis - 0,2 mg.
 
ЗДРАВИ ЧЕРВА
 
• Подкрепя нормалната перисталтика (Plantago ovata)
• Подпомага редовното изхождане (Plantago ovata)
• Помага за контрол на теглото (инулин от цикория)
 
ФИБРИ + ПРОБИОТИЦИ + ПРЕБИОТИЦИ
 
Plantago ovata е източник на растителни фибри, които имат способността да набъбват в храносмилателната система. Увеличавайки обема си, стимулират стените на червата за работа и придвижване на намиращата се в тях маса. Те са важен елемент за пречистването на организма и поддържането на нормалния метаболизъм, нормалните нива на холестерола и кръвната захар. 
Фруктоолигозахаридите, съдържащи се в Колон С са изцяло от растителен произход (инулин от цикория). Те подпомагат развитието на полезни бактерии, подкрепят нормалната абсорбция на различни минерали и обмяната на веществата, благодарение на което спомагат за контрол на теглото.
 
Пробиотиците: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis са щамове от ІV генерация с двойно покритие. Това им качество намалява тяхната загуба по време на съхранение и гарантира достигането им до червата.
 
Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Важни са разнообразната и баласирана диета и здравословният начин на живот.
 
Субстанции с хранително и/или физиологично действие Препоръчвана доза дневен прием 10 g съдържа: Количество в 100 g
 
бял живовлек (Plantago ovata) в т.ч. пулверизирана семенна обвивка - 6,175 g 6,5 g
61,75 g
 
фруктоолигозахариди (инулин от цикория (Cichorium intybus) 3,48 g 34,48 g
 
Пробиотици:
Lactobacillus acidophilus - 0,01 g
Bifidobacterium lactis – 0,01 g  10 8 10 9
Количество в дневна доза 10 g Количество в 100 g
Енергийна стойност 23,8 kJ / 5,6 kcal 1443 kJ / 341 kcal
Хранителна стойност
Мазнини   0,04 g 0,4 g
Наситени мастни киселини 0,01 g 0,1 g
Въглехидрати  0,17 g 1,7 g
Захари 0,1 g 1 g
Протеини 0,13 g 1,3 g
Сол 0,01 g 0,1 g
 
Начин на употреба: 2 пъти по 1 пълна чаена лъжичка (5 g), 30 мин. преди закуска и преди вечеря за лица над 12 години. Да се размеси в 1/2 чаша вода или плодов сок и да се изпие веднага. Важно е допълнително да се изпие поне 250 ml вода или сок на всеки 5 g Колон С. След две седмици дозата може да се намали наполовина. Преди употреба флаконът да се разтърси с цел добре да се размесят съставките. След отваряне е желателно да се съхранява в хладилник.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
 
Колон С не се усвоява от организма, затова може да бъде използван ежедневно. 
 
Препаратът не се препоръчва за хора с непроходимост на червата. Колон С не съдържа глутен, пшеница, мляко. Продуктът може да се приема от вегетарианци и вегани. Не се препоръчва за деца до 12-годишна възраст. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца. 
 
Производител: A-Z Medica Sp. z o.o., Полша