ТЕРМОМЕТЪР ТЕРМАКС КЛАСИК /БЕЗ ЖИВАК/

цена: 6.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
345555
категория:

Инструкция за употреба на Медицински максимален термометър
ТЕРМАКС CR. W00 е висококачествен медицински максимален термометър съвместим с Европейската директива за медицински изделия 93/42/ЕЕС, медицински изделия клас 1 m. Термометърът е предназначен за снемане на телесна температура както в болнични така и в домашни условия.

1. Начин на употреба
Клиничният максимален термометър Термакс CR.W00 е предназначен за измерване на телесната температура в диапазона от 35 до 42 градуса по Целзий при температура на околната среда 20-30 градуса. В случай, че термометърът е съхраняван при температура под 20 градуса да се остави на стайна температура за 20-30 минути преди употреба или да се затопли при температура 30-35 градуса за 10 минути.
Термометърът да се съхранява при температура под 42 градуса Целзий.
След употреба върнете металния ликуид от тръбичката в резервоарчето чрез изтръскване, почистете повърхността с медицински спирт за дезинфекция и го приберете в кутийката за да предотвратите евентуална повреда.

2. Измерване
Преди да започнете измерването се убедете, че металната течност е под 35 градуса на скалата.
При аксиларно измерване (под мишницата) е необходимо върхът на термометърът да е плътно притиснат под мишницата за 3 до 5 минути.
При ректално измерване върхът на термометъра се поставя внимателно в ануса, като за улеснение може да използвате вазелин или друг безвреден лубрикант.
При орално измерване върхът на термометъра се поставя внимателно под езика на пациента и се затваря плътно устата. Предупредете да не се стиска със зъби!

3. Предупреждение
Не използвайте оралния метод на измерване при деца под 10 години или хора с психически отклонения.
При използване на оралния метод на измерване, предупредете пациентите да не дъвчат, разговарят или играят по време на измерването.
При ректалния метод на измерване на лежащо болни деца придържайте външния край на термометъра, за да предотвратите евентуално по-дълбоко проникване при движение.
30 минути преди снемане на температура избягвайте: поемане на горещи или студени храни и напитки, продължително къпане или престой във вана, сауна, употреба на алкохол и всякакво външно влияние върху телесната температура.

4. Инструкция за безопасност.
Към този медицински термометър е необходима да се отнасяте с особено внимание! 
Пазете го от счупване, за ваша безопасност дръжте винаги в пластмасовата кутийка. 
При счупване, съберете всички малки капчици в една по голяма, запечатайте в пликче и изхвърлете на обособените за това места.
След отстраняването на по-голяма част от металната течност, третирайте замърсените повърхности с разтвор състоящ се от равни части на калциев хидроксид и сяра на прах, смесена с вода, за да се образува тънък слой паста.
Прилагайте паста за всички замърсени повърхности и оставете да изсъхне. 
След 24 часа, отстранете изсъхналата паста и измийте повърхността с чиста вода. Оставя се да изсъхне и да се проветри помещението.

Гаранция: 12 месеца.

Производител: ДИНИ ОТС ООД, България.