КЛИМЕНУМ ДЕН ТАБЛЕТКИ Х 28 + НОЩ ТАБЛЕТКИ Х 28

цена: 37.10 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
546667
категория:
  • Добави

Клименум ден и нощ е хранителна добавка, която оказва благоприятен ефект при жените върху симптомите в периода на менопауза.

Система с 24 часово комплексно действие, което допринася за:
- Справяне със симптомите на менопауза - горещи вълни, безпокойство, раздразнителност;
- Поддържане на нормалното състояние на костите;
- Нормално функциониране на нервната система.

Активни съставки и тяхното действие:
1. Соеви фитоесттроегени - Фитоестрогените генистеин и даидзеин са субстанции, които структурно и функционално наподобяват женските полови хормони. Оказват благоприятен ефект при топлите вълни, нощните изпотявания, раздразнителността и напрежението при жени в менопауза. Соевите изофлавони имат и антиоксидантни свойства – подпомагат премахването на свободните радикали, които са свързани и с механизмите на стареене.
2. Екстракт от червена детелина (Trifolium pratense) - съдържа висока концентрация на изофлавони, допринася за подобряване и благоприятства вегетативните реакции, поддържа доброто състояние на нервната система.
Той се съдържа в таблетките, които се приемат през деня.
3. Фрукто-олигозахариди - захари, срещащи се в растенията лук, чесън, аспарагус, банани, артишок. Те са леки подсладители, нямат калории, не предизвикват кариес и се считат за разтворими диетични фибри. Имат пребиотичен ефект и способстват за поддържане на нормалната функция на червата.
Фруктоолигозахаридите, съдържащи се в сутрешната и нощната таблетка Клименум, допринасят за намаляване на констипацията (запек).
4. Калций и витамин D3 - Калцият заедно с Витамин D3 са необходими за поддържане на нормалното състояние на костите и редуциране на загубата на костната плътност при жени в менопауза.
Витамин D3 участва в процесите на делене на клетката и допринася за нормалната функция на имунната система.
Комбинацията от фитоестрогени, калций и витамин D3 в Клименум допринасят за доброто здраве на костите.
5. Магнезий - съществува взаимовръзката между съдържанието на магнезий и калций за поддържане на нормалното състояние на костите. Магнезият възпрепятства отлагането на неразтворен калций в бъбреците (бъбречни камъни), в коронарните артерии (калцификатите са част от процеса на атеросклероза) и в ставния хрущял (ставни калцификати). Този минерал е необходим още и за функционирането на около 300 ензима. Така допринася за нормалното протичане на метаболизма и за образуване на енергия в организма. Допълнително спомага за нормалното функциониране на нервната система и за поддържане на нормална психична функция.
Едновременният прием на магнезий и калций не се препоръчват, тъй като калцият пречи на абсорбцията на магнезия, за това двете системи ДЕН и НОЩ в Клименум осигуряват прием на магнезий сутрин и прием на калций вечер.
6. Пулвелизирани шишарки от хмел (Humulus lupulus) - съдържат фитоестрогени, Витамини B1, B3, B6, PP. Намаляват симптомите на психичен стрес и допринасят за добрия сън.
7. Фолиева киселина (Витамин B9) - заедно с Витамин B12 подпомага за нормалния синтез на ДНК и РНК, както и за нормалното кръвообразуване. Допринася и за нормалния метаболизъм на хомоцистеина, който е маркер за увеличен риск от атеросклероза. Подпомага поддържането на нормалната психична функция. В дългосрочен аспект повлиява благоприятно състоянието на артериите.
Шишарките от хмел и фолиевата киселина в нощната таблетка повлияват вечерните оплаквания и спомагат за добрия сън.
8. Витамин B6 (Пиридоксин) - допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната система, както и за поддържането на нормалната психична функция. Намалява чувството на отпадналост и умора.
Витамин B6 в сутрешната таблетка Клименум действа благоприятно на нервната система и спомага за доброто психично здраве и доброто настроение през деня.

Указания за употреба:
Сутрин една таблетка ДЕН.
Вечер една таблетка НОЩ.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословен начин на живот.

Състав:
ДЕН таблетки: микрокристална целулоза; екстракт от семена на соя (Glycine max); магнезиев оксид; екстракт от трилистна (червена) детелина (Trifolium pratense); фруктоолигозахариди; силициев диоксид; пиридоксин хидрохлорид (витамин В6); магнезиев стеарат; за обвивката: хидроксипропилметилцелулоза, талк, титанов диоксид, полидекстроза, глицерин, Е172 (железен оксид, жълт), Е104*, Е132.

Съдържание 1 таблетка ДЕН (550 мг)
Екстракт от семена на соя    125 мг
Екстракт от трилистна детелина     75 мг
Фруктоолигозахриди    75 мг
Магнезий    57 мг
Витамин В6    2 мг

НОЩ таблетки: калциев карбонат; екстракт от семена на соя (Glycine max); пулверизирани шишарки от хмел (Humulus lupulus); фруктоолигозахариди; микрокристална целулоза; магнезиев стеарат, силициев диоксид; Витамин D3; фолиева киселина; за обвивката: хидроксипропилметилцелулоза, полидекстроза, титанов диоксид, средно верижни триглицериди, Е132, Е133, Е172 (железен оксид, черен), Е104*.

Съдържание 1 таблетка НОЩ (570 мг)
Екстракт от семена на соя    125 мг
Калций    120 мг
Пулвелизирани шишарки от хмел    50 мг
Фруктоолигозахриди    50 мг
Фолиева киселина    200 μгр
Витамин D    5 μгр
*Може да има неблагоприятни последици върху дейността и вниманието при деца.

Съхранение: Да се съхранява в затворена опаковка на сухо място, недостъпно за деца при стайна температура.
Опаковка: 28 таблетки ДЕН и 28 таблетки НОЩ.
Производител: Natur Produkt Pharma, Полша.