ФЕМОВИТА капсули X 30

цена: 25.60 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
4
категория:
  • Добави


Предназначение:
Представлява специално разработена комбинирана формула;
Съдържа висококачествени природни екстракти, които спомагат за оптималното функциониране на женския организъм в зряла и напреднала възраст, в периодите преди, по време и след менопауза.

Една капсула Фемовита съдържа:
Прах от черупка на стриди - 100 mg (калций - 38 mg);
Екстракт от соя (40% изофлавони) - 80 mg;
Микрокапсулирано растително масло (богато на гамалиноленова киселина) - 70 mg;
Бамбукова фибра - 45 mg;
D-Алфа-токоферол ацетат (Витамин Е - антиоксидант) - 35.67 mg;
Витамин С (L-Аскорбинова киселина - антиоксидант) - 35 mg;
Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii) - 35 mg;
Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobata) - 30 mg;
Екстракт от хмел - 20 mg;
Екстракт от корен от Ангелика на прах (Angelica sinensis) - 20 mg;
Екстракт от Рейши гъби на прах (Ganoderma lucidum) - 15 mg
Пантотенова киселина (Витамин В5) - 2 mg;
Фолиева киселина - 150 μg;
D-Биотин - 20 μg;
Витамин D (холекалциферол) - 2 μg;
Магнезиев стеарат (Емулгатор) - 5 mg.
Фемовита® е уникален комбиниран продукт на билкова основа
Фемовита® успешно се прилага за облекчаване на симптомите, съпътстващи менопаузата.
Фемовита® поВлиява благоприятно вазомоторните прояви при естествен и посткастрационен климактериум.
Фемовита® се прилага за профилактика на менопаузна остеопороза.
Фемовита® е средство на избор при жени, които имат контраиндикации за хормонзаместителна терапия, които са рискови или просто не желаят да вземат хормонален препарат.
Фемовита® спомага за редуциране на риска от сърдечно - съдови усложнения при жени в менопауза.

ДЕЙСТВИЕ НА ОСНОВНИТЕ СЪСТАВКИ НА ФЕМОВИТА®:
Екстракт от Соя (40% съдържание на изофлавони) Молекулярната структура на изофлавоните е много близка до тази на естрогена. А именно с понижението на естрогенните нива са свързани и симптомите по време на менопауза. Затова изофлавоните известни като фитоестрогени повлияват симптомите свързани с менопаузата и дават възможност за алтернативен път. Те спомагат за понижаване на нивата на холестерол в кръвта и повлияват благоприятно сърдечно-съдовата система. След приложението на екстракт от Соя, субективните симптоми (топли вълни) се редуцират с 45%, сравнени с плацебо (30%). Дневната доза е 60 мг.
Масло от бораго
Масло от бораго е богато на гамалиноленова киселина с която се свързват и положителните му свойства. То повлиява благоприятно някои симптоми свързани с менопаузата (топли Вълни, болки В гърдите), а също така здравината, влажността и еластичността на кожата. Освен това е доказано, че маслото от бораго има благоприятен ефект при депресия, раздразнителност, свързани с пременструалните болки, перименопаузата и менопаузата.
Калций и Витамин D
Калция е основен елемент в изграждането и минерализацията на скелета. Усвояването на калция от храните се регулира от витамин D и се влияе от калциевия прием с диетата и физиологичното състояние на организма. Недостига на калций и Витамин D при жени по време на менопауза може да увеличи риска от развитието на остеопороза.
Ангелика (Angelica sinensis)
Ангелика е билка с изразен благотворен ефект върху женския организъм, повлиявайки топлите вълни, вагиналните спазми и регулира месечния цикъл. Ангелика помага при фиброкистоза на млечната жлеза и предменструален синдром, тя играе балансираща роля върху женската хормонална система.
Екстракт от гъби Рейши (Ganoderma lucidum)
Гъбите Рейши са познати отдавна във фитотерапията като билки, повишаващи жизнеността и удължаващи продължителността на живота. Те са известни като билков екстракт който императорите от японските и китайски династии са употребявали за повишено жизненост и по-дълъг живот. Те стимулират имунната защита на организма като притежават антибактериален, антиалергичен, противовъзпалителен и антиоксидантен ефекти. Гъбите Рейши спомагат за понижаване на кръвното налягане. Според древните даоисти те са елексир на вечната младост.
Екстракт от хмел
Съдържа фитоестрогени, има успокояващо действие и помага при безсъние. Намалява раздразнителността и психическото напрежение, често съпътстващи менопаузата.
Екстракт от кората на памуково дърво (Populus friemontii)
Той притежава обезболяващ и противовъзпалителен ефект. Помага при главоболие и ставни болки.
Екстракт от корен на Кудзу (Pueraria lobafa)
Екстракта от корен на Кудзу съдържа на изофлавона диадзеин. Който притежава фитоестрогенни свойства. Той е познато средство използвано от китайската традиционна медицина за повлияване на различни симптоми свързани с менопаузата, а също така и за превенция на остеопороза и сърдечно - съдови заболявания. Благоприятно повлиява дисменореята. Алфа - токоферол ацетат (Витамин Е) Силен невропротектор. Има значение за поддържане на тонуса на скелетната мускулатура. Витамин Е е силен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали.
Витамин С - той е необходим за образуването на колагена - вещество, което е включено в структурата на костите, зъбите и кръвоносните съдове. Витамин С е един от най- важните компоненти на антиоксидантната защитна система на клетката В организма и тази функция определя ролята му като предпазващ фактор по отношение на раковите и сърдечно - съдовите заболявания и поддържането на имунитета.
Фолиева киселина
Един от най-важните за здравето витамини. Тя помага на организма да произведе здрави нови клетки, участва във формирането и матурацията на кръвни клетки. Дефицита на фолиева киселина се свързва с увеличение на риска от развитие на различни туморни заболявания. Женския организъм често се нуждае от допълнителен прием на фолиева киселина, който да компенсира загубата и по време на месечния цикъл.
Биотин
Участва в обмяната на веществата, повишава здравината на косата и ноктите, а също така здравината и еластичността на кожата. Използва се при ограничен, дифузен и възрастово обусловен косопад
Витамин В5
Участва в енергийния метаболизъм, играе важна роля в синтеза на стероидните хормони, хемоглобина, различни невротрансмитери и липидни комплекси. Той подпомага адаптацията на организма при стресови ситуации.
Фемовита® е комбиниран натурален продукт, който облекчава и превентира усложненията по време на менопауза.

Дозировка: По 1 капсула дневно, независимо от храненето.

Противопоказания: да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Да не се употребява от бременни и кърмещи жени.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза. 
Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява на сухо място, недостъпно за малки деца при температура под 25 ºС.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Натурфарма България, ЕООД.