МУМИО ШИЛАЖИТ Х 60 КАПС. ГУУДКЕЪР

цена: 69.00 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
464600
  • Добави

В Бирма мумио е било наричано „кръв от планината”, а в Древен Китай са носели мумио със себе си винаги, когато тръгнат на път. Мумио се добива в трудно достъпните планински склонове на Хималаите и представлява смолисто вещество, което се отделя по стените на скалите.

Находищата на шилажит се намират в близост до места, където живеят диви гълъби, прилепи, гризачи. Това са и места, където растат лечебни билки като мащерка, валериан, мента, пелин и др., с които се хранят животните.

В превод от санскрит „шилажит“ означава „победител от планината“. Освен че помага при редица заболявания, мумио помага за възстановяване след заболявания, при физическа умора, подобрява функциите на дихателната и сърдечно-съдовата система.

Цветът му е тъмнокафяв, има смолиста миризма и може да се разтваря във вода.

Чудотворното мумио съдържа 28 микро и макроелементи – калий, натрий, манган, никел, калций, магнезий, алуминий, силиций, ванадий, мед, желязо, барий, молибден, сребро, берилий, цирконий, титан, галий, стронций и тежки метали – в много малки количества, 10 окиси на метали, стероиди, терпеноиди, витамини В1, В12, Р (биофлавоноиди), алкалоиди, фибри, восъчни вещества, балсамови вещества, полифеноли, пчелна отрова.

Мумио влияе на обменните процеси в организма, усилва процесите на регенерация в различни тъкани, има противовъзпалително антитоксично, общоукрепващо действие, антиоксидант, възстановява занижените функции на периферните центрове на нервите и участва в биосинтезата на клетките на ДНК.

Мумио е гъсто, лепкаво, подобно на катран вещество с цвят, който варира от бял до тъмно кафяв (последното е по-често срещано), може да се намери в Кавказ, Алтайските планини, Хималай, Индия, Тибет, Пакистан. То представлява черно-кафяво субстанция с променлива консистенция, събира се от стръмни скали с различна структура. Използва се в Аюрведа, традиционната индийска система на медицина. Съдържа най-малко 85 минерали в йонна форма, както и тритерпени, хуминови киселини и фолиева киселина.

Един от най-лесните начини за приемане на мумио е на капсули. В Гуудкеър Фарма произвеждат вегетариански /целулозни/ капсули според всички изисквания на модерните технологии, като по този начин се запазват всички полезни вещества в удобна и практична форма. Мумио може да се използва при безплодие при мъже и жени поради силните си антиоксидантни функции и положителното въздействие на клетъчно ниво.

Начин на употреба: 1-2 капсули, сутрин и вечер с вода.