СЕРБО IQ МЕМОРИ КОМПЛЕКС 435 МГ

цена: 19.50 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
4449

При постоянен стрес и смущения в паметта и концентрацията. В подкрепа на мисловната дейност.  Независимо дали сте в активна възраст, прехвърлили сте шейсетте или сте съвсем млади, никога не сте застраховани срещу когнитивни проблеми. Затруднена концентрация и разсеяност, често забавяне на мисловната дейност и забавени реакции, обърквания относно хора, места и събития, често повтарящи се трудности при намиране на подходящи изрази, слаба способност за категорично вземане на решения, сънливост, лошо настроение и потиснатост… Тези състояния нарушават нормалното ежедневие на милиони хора по света, независимо от възрастта, пола или социалния статус.
 
Мозъчната дейност е силно зависима от мозъчните химикали, наречени невротрансмитери. Неблагоприятните промени в състоянието на невротрансмитерите и спадът в нивата им, могат да доведат до сериозни смущения в мозъчната дейност. Факторите, които увреждат невротрансмитерите и функционирането на мозъка и централната нервна система като цяло, са много. Възраст, химическа или токсична експозиция, нива на стрес, начин на хранене, генетика, прием на лекарства със странични ефекти, алкохолизъм и др. – това са фактори, които крият сериозни рискове за когнитивното здраве. При наличие на тревожност и особено депресия, паметта и мисловната дейност също могат да пострадат. Все повече специалисти обаче, са единодушни, че начинът на хранене е основен и най-важен копонент за фунционирането на мозъка. Недостигът на полезни мазнини в съвременните диети може да има много неблагоприятно въздействие върху мозъка, който е съставен предимно от мазнини. Невроните също имат нужда от достатъчно мазнини и други полезни, биологично активни хранителни вещества, за синтеза и отделянето на невротрансмитери. Диетата има ключово значение за производството на тези важни мозъчни химикали, затова прилагането на конвенционална терапия тук съвсем не е достатъчна. Необходимо е мозъкът да бъде захранван с ценни хранителни копоненти, които не просто ще просто да потиснат симптомите, а да подобрят неговото състояние като цело.
 
Независимо дали все още учите, работите на високи обороти или вече сте прехвърлили възрастта, в която сте били активни, е изключително важно паметта, концентрацията и тонуса ви да бъдат на необходимото ниво!
 
Сербо IQ Мемори Комплекс е натурален продукт, комбиниращ естествени съставки за поддържане на мозъчната дейност и тонуса на нервната система. Създадена с цел справяне с причината за възникналите нарушения, а не просто потискане на симптомите. Естествено ноотропно и адаптогенно средство със силно невропротективно, антиоксидантно и антитромботично действие. Подпомага усвояването на кислорода и глюкозата, и оросяването на мозъка по естествен начин.
 
Сербо IQ Мемори Комплекс допринася за оптимизиране когнитивните функции на мозъка, като насърчава стимулирането на паметта и концентрацията. Има профилактивно действие срещу невродегенеративни и мозъчно-съдови нарушения и преждевременно стареене на невроните при напредване на възрастта, силен стрес, интензивни умствени натоварвания.
 
Сербо IQ Мемори Комплекс има силно тонизиращо централната нервна система действие и има естествен адаптогенен ефект. Неврологично активните естествени вещества в състава на продукта подпомагат невроповеденческите и неврохимичните показатели. Заради антитромботичния ефект на някои от съставки си, Сербо IQ Мемори Комплекс оказва чудесен профилактичен ефект срещу мозъчно-съдови инциденти.

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА:

Cerbo IQ е иновативна натурална формула за поддържане тонуса на нервната система в условията на постоянен стрес. Всички компоненти на комбинацията са доказано ефективни и безопасни, не променят съня и настроението и не създават зависимост. Всяка капсула съдържа екстракт от листата на готу кола, L-глутамин, стандартизиран екстракт от листата на двуделен гинко, BioPS® от соеви зърна, доставящ 25 mg фосфатидил-серин, Фосфатидилхолин(от соеви зърна) -50 мг, както и стандартизиран екстракт от листа на розмарин.
 
Готу кола се използва в Аюрведа, в африканската и традиционната китайска медицина още от древни времена. Притежава адаптогенен, противовъзпалителен, ноотропен и тонизиращ ефект. Благоприятства състоянието на централната нервна система и има силен невропротективен ефект.
 
L-глутаминъте една от основните алфа-аминокиселини, участващи в протеиновия синтез с важно значение в невропротекцията. L-глутаминът е важен източник на енергия за клетките и е една от малкото аминокиселини, които свободно преминават през кръвномозъчната бариера, детоксикирайки и подхранвайки тъканите на централната нервна система.
 
Гинко билоба е популярно растение в неврологичната фитотерапия. Благоприятства церебралния кръвоток, регулира процесите на усвояване на глюкоза от невроните, действа като антиоксидант и има противовъзпалителен ефект.
 
BioPS®е патентована формула, съдържаща основната за невроналните мембрани фосфолипидна градивна единица фосфатидилсерин (PS). Получава се от соеви зърна и слънчоглед, произведени без генетична манипулация. Фосфатидилсеринът е важен мембранен фосфолипид, осигуряващ оптимална пропускливост на невроналните мембрани за невромедиатори като ацетилхолин и допамин. Нормално, организмът синтезира нужните му количества за правилна дейност на нервната система. С напредване на възрастта и под влияние на други фактори обаче, синтезът на фосфатидилсерин намалява. Това е причина за недостиг на други мастни киселини, витамин B12, фолиева киселина или други нутриенти от храната, или недостатъчна степен, с която те се абсорбират. Недостигът на PS се асоциира с невродегенеративни нарушения на паметта.
 
Фосфатидилхолинът (PC) е главен компонент на клетъчните мембрани. Голямото значение на PC за нервната тъкан е свързано със съдържанието му на холин – прекурсор на невромедиатора ацетилхолин, с чийто недостиг се асоциират много от невродегенеративните промени в централната нервна система. В ранните години организмът и особено мозъкът съдържат голямо количество фосфатидилхолин, но с напредване на възрастта биосинтезът му значително се забавя.
 
Екстрактът от листата на розмарин изобилства от флавоноиди, феноли, терпеноиди и етерично масло. Притежава силно антиоксидантно и невропротективно действие.
 
ПРИЛОЖЕНИЕ

Приложение:  Допринася за поддържане на нормалното функциониране на мозъка.
Забележка : При бременност и кърмене се консултирайте с лекар, преди употреба.
Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Да не се превишавапрепоръчителната дневна доза.
Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно, за предпочитане сутрин с храна.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

СЪДЪРЖАНИЕ

Съставки                                                          (в 1 капс.):   
Готу Кола екстракт 4:1 /Centella asiatica/ (лист)     125 mg     
Л-Глутамин                                                               125 mg    
Гинко Билоба Стандартизиран екстракт
(доставящ минимум 24 % Флавон гликозиди и 6 % Гинколиди)    60 mg  
 Bio PS® (от соеви зърна)
(доставящ 50 % (25 mg) Фосфатидил-Серин)       50 mg
 Фосватидил Холин    (от соеви зърна)                  50 mg
 Розмарин (лист) Стандартизиран екстракт
(доставящ минимум 6% Карнозна киселина)        25 mg
Други съставки: целулоза,силициев диоксид, магнезиев стеарат.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Произведено за New Formula LLC от EUBIOCO S.A.PL Laboratorium Galenowe Olszty Sp.z.o.o CERBO IQ Memory Complex 435 mg

Дистрибутор: Ревита ЕООД,
гр.Пловдив, бул.Източен 48

Нето тегло: 28 g ℮
Хранителна добавка, 30 капсули.