ВИТАМИН В 12 ДРАЖЕ 2000 МКГ. Х 100 НЕЙЧЪРС ПЛЮС

цена: 48.00 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
5675676
  • Добави

Вегетарианска формула;
Стимулира нервната система;
Изключително важен за синтезата на ДНК;
3 форми на B-12, включително формите на коензим.
Витамин B12 е най-сложен като химическа структура от всички витамини и притежава различни форми, като, разбира се, не всички са еднакво ефективни. 
Метилкобаламинът е най-ефективната форма на Витамин B12, а цианокобаламин - най-разпространената, защото е по-евтина и се произвежда по-лесно. За съжаление, тази форма на Витамин B12 е трудна за усвояване от човешкия организъм и обикновено малките количества, които се усвояват от нея, са неефективни. 
Метилкобаламинът е активен за растежа и защитата на нервната тъкан; спомага за предотвратяването на Паркинсоновата болест, а за тези, които страдат от нея - намалява разпространението й. Големи количества метилкобаламин са необходими за предпазване на нервната тъкан от разпадане в процеса на стареене. 
Витамин B12 е много необходим за денатурирането на хомоцистеина (вреден вторичен продукт от протеиновият метаболизъм) и преобразуването му в метионин, който служи за изграждането на белтъчините. Затова той играе важна роля в протеиновия синтеза, нужен за сърдечно-съдовата дейност. 
Високите нива на хомоцистеин могат да причинят сърдечни заболявания и дори инфаркт.

Състав:
Съдържание в 1 драже:

Витамин B-12  - 2000 mcg

Други съставки: Целулоза, фруктоза, сорбитол, цитрусова к-на, магнезиев стеарат,  натурални черешови аромати, малтодекстрин и соев лецитин. 
Продукт, подходящ за вегани и вегетарианци.

Не съдържа: Мая, сол, пшеница, мляко, глутен, яйца, консерванти и ракообразни. 

Начин на употреба:
Приемайте по едно драже след закуска.

Противопоказания:
Сорбитолът е безопасен за хора, но опасен за кучета.

Опаковка: 100 дражета.

Производител: Nature's Plus САЩ.