КОРНЕРГЕЛ /Декспантенол/ 5% ГЕЛ ЗА ОЧИ 10 ГР.

цена: 11.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
3454
  • Добави

АКТИВНА СЪСТАВКА: 1 g гел за очи съдържа 50 mg dexpanthenol.

НАЧИН НА ПРЕДПИСВАНЕ: Без лекарско предписание.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ: Лечение на невъзпалителни кератопатии като корнеална дистрифия и дегенерация, рекурентни корнеални ерозии и лезии при лица, носещи контактни лещи. Съпътстващо лечение за подпомагане на оздравителния процес в случаи на корнеални и конюнктивални лезии и химически изгаряния, инфекциозни корнеални лезии от бактериален, вирусен или микотичен произход /само като допълнително лечение/.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: В зависимост от тежестта на нарушението една капка трябва да се постави в конюнктивалния сак 4 пъти дневно и преди лягане.Няма ограничения  за продължителността на  приложение.Лекарството  се прилага докато пациента почувства субективно подобрение на оплакванията.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Свръхчувствителност към някоя от съставките.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: Корнегел съдържа консерванта цетримид, който може да причини дразнене и може да увреди епитела на корнеята. За по-продължително лечение на хроничен сух кератоконюнктивит е  за предпочитане лекарсвен продукт без консервант. Контактните лещи  трябва да се махнат преди да се постави гела.Те се поставят отново след 15 нинути.За да се избегне заразяване на гела, очните повърхности не трябва да влизат в контакт с гела. Срок на годност след отваряне на опаковката - 6 седмици. Да се съхранява при температура под 25 C.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Chauvin ankepharm GmbH, Германия