ТЕАЛОЗ ДУО /Трехалоза, Натриев хиалуронат/ КАПКИ ЗА ОЧИ 5 МЛ.

цена: 20.40 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
23436
  • Добави

Листовка за пациента 
Thealoz Duo / Теалоз Дуо
Защитава, хидратира и овлажнява окото при лечение на умерена до тежка форма на Синдром на сухото око.
АБАК бутилка - Без консервант.

СЪСТАВ:
Трехалоза: 3 g;
Натриев хиалуронат: 0,15 g;
Натриев хлорид, трометамол, хлороводородна киселина и вода за инжекции: до 100 ml.
Производител:
Laboratoires Thea, Франция.

КОГА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА THEALOZ DUO:
THEALOZ DUO съдържа разтвор за приложение в очите или върху контактни лещи. THEALOZ DUO може да бъде използван при дискомфорт, парене или дразнене в очите. Тези симптоми могат да бъдат предизвикани от външни фактори като вятър, тютюнев дим, замърсяване, прах, слънце или студ, суха топлина, климатик, пътуване, продължителна работа пред компютър.
THEALOZ DUO е без консервант и предоставя добро ниво на толеранс на очите. Разтворът може да се използва от лица носещи всички видове контактни лещи и осигурява незабавен комфорт през целия ден.

СВОЙСТВА:
THEALOZ DUО е стерилен, без консерванти, хипотоничен и pH неутрален воден офталмологичен разтвор. Основните му съставки са трехалоза – естествено вещество, присъстващо в много растения и животни, и натриев хиалуронат – полизахарид, естествено намиращ се в очите.
Трехалозата защитава и хидратира и е антиоксидант. Поради тези причини тя е съществен елемент в анхидробиотичния механизъм, наблюдаван в някои микроорганизми (забавено метаболитно състояние, което им позволява да оцелеят при дехидратация).
Трехалозата също има свойства, които позволяват защитата и стабилизирането на клетъчните мембрани, чрез предотвратяване на изменението на протеини и влошаване на липиди, както и антиоксидантни свойства.
Натриевият хиалуронат е естествен полизахарид намиращ се в човешкото око подпомагащ задържането на водата за хидратиране на повърхността на окото. Той задържа разтвора върху повърхността на окото, давайки дълготраен комфорт и съкращавайки времето за заздравяване на епитела (прозрачната част на окото).
Уникалната комбинация между Трехалоза и Натриев хиалуронат в THEALOZ DUО защитава и овлажнява очната повърхност за продължително време при максимален комфорт.
THEALOZ DUО се предлага в ABAK мултидозова бутилка и е без консервант, предпазваща от странични реакции лицата чувствителни към консервантите. Този иновативен и патентован процес дава възможност за приложение на капки за очи през 0.2 µm  филтърна мембрана, като по този начин предотвратява бактериалното замърсяване на разтвора. Разтворът е защитен в бутилката и може да бъде използван до 3 месеца след отварянето.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ:
Не използвайте, ако сте алергични към някоя от съставките;
Избягвайте контакт на очите с върха на бутилката;
Не инжектирайте, не поглъщайте;
В случай на повреда на обезопасителния пръстен, не използвайте продукта.
ПАЗЕТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
Изчакайте поне 10 минути между прилагането на друг очен продукт.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПРОДУКТА:
МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Измийте ръцете си преди употреба;
Избягвайте контакт на очите или клепачите с върха на бутилката, особено когато мислите, че имате инфекция на очите;
Накапете една капка в конюнктивалния сак (мястото между окото и клепача), като леко издърпате долния клепач надолу и погледнете нагоре;
Затворете бутилката след употреба.

ДОЗИРОВКА: 
1 капка във всяко око, 4 до 6 пъти дневно.
THEALOZ DUО може да се употребява докато носите контактни лещи.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ: 
В редки случаи се наблюдава леко дразнене на очите.

СЪХРАНЕНИЕ:
Не съхранявайте повече от 3 месеца след първоначално отваряне.
Съхранявай под 25°С.
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЕД ИЗТИЧАНЕТО НА СРОКА НА ГОДНОСТ ЯСНО ОБОЗНАЧЕН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА.
Срокът на годност се отнася за неотворена бутилка, съхранявана съгласно указанията. Не използвайте, ако опаковката е повредена.
ОПАКОВКА: 5 мл.