АРТЕЛАК /Хипромелоза/ КАПКИ ЗА ОЧИ 3.2мг/мл

цена: 8.90 лв.
наличност:
наличен
кат. номер:
1365
  • Добави

Какво представлява Артелак и за какво се използва?

АРТЕЛАК капки за очи 3.2мг/мл / ARTELAC eye drops е течност, която се прилага за симптоматично лечение на феномена на изсушаване на корнеята и конюнктивата, който се причинява от нарушена слъзна секреция и функционални нарушения вследствие на локални или системни заболявания или причинен от недостатъчно или непълно затваряне на клепача. Могат да се проявят симптоми като усещане за парене, чувство за чуждо тяло и фотофобия, при наличието на вятър, топлина и умора на очите. Артелак се явява изкуствен заместител на сълзите и хидратира контактните лещи.
Употреба на други лекарства:

Не използвайте Артелак:

Ако имате свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества на лекарствения продукт.

Обърнете специално внимание при употребата на Артелак:

Дори когато се използва както в показано, този лекарствения продукт има краткотрайно влияние върху зрителните възприятия и по този начин повлиява на способността за реагиране. Поради тези причини по това време не трябва да шофирате, да работите без сигурна опора или с машини.

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Ако други очни капки/очни мази се използват заедно с лекарствения продукт, ефектът на поставения преди лекарствен продукт може да бъде повлиян, тъй като той може да бъде разреден и/или изместен от конюнктивалния сак когато се постави следващия лекарствен продукт. По тази причина, трябва да има интервал между апликациите на различните лекарствени продукти от приблизителни 15 минути, и Артелак трябва винаги да бъде последният прилаган лекарствен продукт. Възможно най-продължителния период на престой в окото водещ до продължителен овлажняващ ефект е важен за Артелак.

Бременност и кърмене:

Няма риск, свързан с употребата на Артелак по време на бременност и кърмене, тъй като хипромелозата не се резорбира и по този начин не е налична системно.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете някое лекарство.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.