ТЕНОРОС ТАБЛ. ЗА СМУЧЕНЕ Х 15

цена: 11.60 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
245477

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
(патентован Биофлавоноиден Екстракт от Елда PSI 265)
Хранителна добавка с подсладител 
ТЕНОРОС е иновативен продукт, разработен специално като хранителна добавка под формата на таблетки за смучене за нормално функциониране на имунната система и благоприятно повлияване функцията на дихателната система и носната лигавица. Основната съставка на таблетките ТЕНОРОС е силно концентриран Биофлавоноиден Екстракт от елда PSI 265.
Биофлавоноидите на елдата имат свойството да подпомагат:
устойчивостта на кръвоносните съдове;
защитните сили на организма.
Включеният в продукта цинков глюконат подпомага допълнително защитните сили на организма.
И двете вещества допринасят за по-добра защита и организмът ни може по-ефективно да се справя през зимния сезон. Това е много важно при запушен нос и отделяне на секрет от носа.

Защо трябва да приемате ТЕНОРОС?
За по-добра имунна система и здрави дихателни пътища.

Какво представляват биофлавоноидите?
Химически погледнато, биофлавоноидите представляват група полифенолни антиоксиданти. Днес са познати около 4,000 различни природни съединения от този тип, които имат положително въздействие върху нашия организъм. Биофлавоноидите и значението им в медицината се проучва отскоро. Най-коментираното и най-познатото им въздействие: свързват свободните радикали. На разговорен език точно това свойство се нарича "антиоксидантно". Установено е, че биофлавоноидите проявяват по-мощно антиоксидантно действие от класическите антиоксидантни хранителни вещества като витамин С, Е и бета-каротин, подпомагайки организма в дългосрочен период. 
Добре познати са биофлавоноидите на кестена и червеното вино, които помагат при отичане на краката. Също изофлавон от соя и червена детелина, който може да повлияе благоприятно нормалното протичане на менопаузата при жените.
Хранителните ни навици и храната са се променили значително през последното десетилетие. Резултатът е, че ядем по-малко плодове и зеленчуци, които не са третирани и повечето от храната е предварително обработена промишлена. Така с храната приемаме по-малко биофлавоноиди, в сравнение с нашите баби и дядовци.

Биофлавоноиди от елда
Добре известно е, че елдата допринася за по-добри стени на кръвоносните съдове (например вените на краката) и това води до по-малко пропускане на течности. Елдата има подобен положителен ефект върху кръвоносните съдове в носа. Нови изследвания доказват, че елдата повлиява благоприятно имунната ни система. Биофлавоноидите от елда помагат на имунната ни система да постигне добър баланс. В резултат имунната ни система може по-добре да се бори през зимния сезон.

Препоръчителен прием (дозировка):
ТЕНОРОС се предлага под формата на таблетки за смучене с вкус на лимон. За по-добри на защитните сили при първа поява на запушен нос и отделяне на секрет от носа се препоръчва прием на ТЕНОРОС до 5 таблетки дневно, като първите 2 таблетки се смучат в рамките на 30 минути, а останалите 3 в рамките на деня. В следващите два или три дни също може да се вземат до 5 таблетки дневно. За по-добри защитни сили при чести случаи на запушен нос и отделяне на секрет от носа по 1 до 2 таблетки ТЕНОРОС дневно.

Кой трябва да приема ТЕНОРОС?
ТЕНОРОС се препоръчва на всички лица, които често страдат по време на зимния сезон. Особено застрашени са децата и всички лица, които имат по-чести контакти с други хора. Тогава има смисъл да се подобри защитата на организма, особено при първа поява на запушен нос и отделяне на секрет от носа.

Информация за хранителните вещества и субстанции с физиологичен и хранителен ефект:
Състав                     Съдържание за препоръчвана минимална дневна доза (от 1 до 2 таблетки)
Екстракт от елда    от 50,00 до 100,00 mg    
Цинк                        от 3,00 до 6,00 mg    
Помощни вещества: неохесперидин (овкусител), сорбитол (овлажнител), ментол (овкусител), кайсия на прах (овкусител), лимон на прах (овкусител), лимонена киселина (киселинен регулатор), ацесулфам (подсладител), натриев захарин (подсладител), магнезиев стеарат (антислепващ агент).
ТЕНОРОС не съдържа генномодифицирани съставки.

Има ли нежелани ефекти?
Няма регистрирани нежелани ефекти.

Кога не трябва да се приемат таблетки ТЕНОРОС?
Не се препоръчва прием на таблетки ТЕНОРОС при свръхчувствителност към елда или някое от помощните вещества.

Подходящ ли е за диабетици, бременни и деца?
ТЕНОРОС таблетки за смучене с подсладител не съдържат захар и глутен (1 таблетка = 0,0 хлебни единици). Тези специални таблетки за смучене са подходящи за диабетици, бременни жени и деца.

Важна информация:
ТЕНОРОС е хранителна добавка, не е заместител на разнообразното хранене и не е подходящ за употреба като единствен източник на хранене. 
Да не се превишава препоръчваната дневна доза! 
Да се съхранява на сухо, защитено от светлина място и при температура под 25 °С. 
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Опаковка: 15 таблетки за смучене.
Производител: Pharmaselect International Beteiligungs GmbH, Австрия.
Произведено в ЕС.