ЕВА Q СУПОЗИТОРИИ Х 6

цена: 12.00 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
1321
категория:

Слабителни супозитории с отлично локално и физиологично действие. Отделят натрупани и неизхвърлени фекалии чрез нормална дефекация. Благоприятстват възстановяването на механизма на дефекация.
 
Констипация
Нормалното изпразване на червата при здрави хора e най-различно, от един път дневно до най-малко веднаж на 2-3 дни. Забавянето подтиска организма и продължителното бездействие може да предизвика усложнения.
Продължителната констипация, когато не е съчетана с адекватно лечение за изхождане, може да предизвика психо-физически нарушения, болки в коремната област и главоболие, кожни обриви, невъздържаност, вътрешно задръстване, хемороиди и рагади.
В повечето случаи, констипацията може да не се дължи на бавни движения на червата, които препятстват вътрешния преход, а на задържане на фекалии в последната им част (в така наречената ректална ампула).
 
Деблокиране и въздействие за изхождане
При констипация свързана с блокиране на фекалии, трябва да се противодейства с локално и физиологично отпускащо средство. Супозиториите EVA/qu с тяхното отлично действие, освобождават задържаните фекалии в ректалната ампула и съдействат за предизвикване на редовна дефекация.
Супозиториите EVA/qu действат само локално и не съдържат слабителни средства, които могат да се абсорбират от организма и да предизвикат странични ефекти върху функцията на гастроинтестиналния тракт.
Супозиториите EVA/qu не създават навик. Те трябва да се използват само когато има явно забавяне на дефекацията.
 
Действие
Въведена в ректума, супозиторията EVA/qu се стапя в продължение на около 3-4 минути, като оказва отлично въздействие чрез притискане и масажиране стените на ректума от стотици съвсем малки мехурчета. Стопената супозитория размеква сбитите фекалии. Отличното стимулиращо действие предизвиква отделянето на фекалии и бърза и задоволителна дефекация. При повторна употреба, действието на супозиториите EVA/qu благоприятства оздравителния ефект върху механизма "ленивост" на дефекацията.
 
Индикации
Използването на супозиториите EVA/qu се препоръчва винаги, когато се прецени, че честотата на дефекация е случайно или системно забавена. Ефективното и деликатно локално физиологично въздействие, без ингредиенти, които могат да бъдат абсорбирани от организма, правят супозиториите EVA/qu особено подходящи при бременност, през период на кърмене, при конвалесценция, при напреднала възраст и при труднопридвижващи се или приковани на легло пациенти.
Прилагането на супозиториите EVA/qu е от полза при подготовка за ректални изследвания (преди хирургически, гастро-интестинални, урологични изследвания и т.н.) и прокто-ректоскопия.EVA/qu са необходими при пътуване, когато известна задръжка трябва да бъде отстранена с бързодействащо и ефективно освобождаващо средство.
 
Странични ефекти
По отношение безопасността на пациента, супозиториите EVA/qu нямат противопоказания, дори когато се използват често и през продължителен период от време, в съответствие с указанията за употреба. Супозиториите са съставени от естествени, напълно безвредни субстанции (натриев бикарбонат, калиев битартрат), използвани в много хранителни продукти. Полиетиленгликолът, използван като пълнител и носител, е напълно инертно нетоксично вещество, без дразнещо действие, което не се абсорбира.
 
Начин на приложение
Едина супозитория се изкарва от предварително оформената и запоена опаковка, намокря се с вода, вкарва се в ректума (в обратна посока) и се натиска до пълно проникване.
Супозиторията започва да се стапя веднага, като предизвиква желание за дефекация. Важно е да се остави да подейства напълно!
В действителност, дори когато чувството за изхождане води до незабавно действие, се препоръчва да се изчака няколко минути след поставянето. През краткия период на изчакване се препоръчват движения.
 
Внимание!
EVA/qu се използва за възрастни и деца над 14 години.
Да не се прилага при кървящи хемороиди и локални лезии. При всеки случай на лечение се използва едина супозитория. Чувството за непълно изхождане или слаба временна болезненост не трябва да предизвиква безпокойство.
 
Състав
Натриев бикарбонат и калиев битартрат, суспендирани в полиетиленгликол, разтворим във вода.
Супозиторията EVA/qu не е лекарствено средство. Тя представлява естествен, добре поносим и ефективен продукт.
EVA/qu е в състояние да възстановява нормалния механизъм на изхождане, благодарение на неговото напълно физиологично действие.
 
ОПАКОВКА
6 ректални свещички, всяка по 6.2г.