АВИРОН ЗА ДЕЦА ТАБЛ. Х 20

цена: 15.50 лв.
наличност:
неналичен
кат. номер:
356

Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете приема на препарата.
Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към вашия лекар.

Съдържание на листовката
I. Какво е AVIRON KIDS?
II. Какво представлява имунната система?
III. Как и кога се приема AVIRON KIDS?
IV. Кой не трябва да приема AVIRON KIDS?
V. Какви са страничните ефекти на AVIRON KIDS? 
VI. Съхранение.

I. Какво е AVIRON KIDS?
AVIRON KIDS е комбинация от 2 клинично доказани съставки с натурален произход, които подпомагат естествената защитна функция на имунната система.
Таблетките на AVIRON KIDS са с вкус на шоколад и лешници и са подходящи за деца, който не могат да поглъщат таблетки. Те се използват за приготвяне на суспензия за пиене. Таблетките се разтварят във вода, сок или чай.

Всяка таблетка AVIRON KIDS съдържа:
Апоген - 100 mg;
Хумусна киселина - 250 mg.
Помощни вещества: пълнители - силифицирана микрокристална целулоза (E460i), натриев нишестен гликолат, кросповидон, аспартам, ароматизанти - шоколад и лешник. 
Съдържа източник на фенилаланин.
AVIRON KIDS е хранителна добавка с подсладител.

II. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИМУННАТА СИСТЕМА?
Основната функция на имунната система е да елиминира причинителите на заболявания, като разпознава и унищожава проникналите от външната среда вируси и други чужди частици.
Когато в организма попадне вирус, клетките на имунната система го разпознават, активизират се, след което го атакуват и унищожават.
Ако имунната система е своевременно подсилена, тя се справя много по-бързо и ефикасно с вирусните причинители на заболявания.

Имунната система има нужда от допълнително подсилване в следните три случая:
1. Когато имунната система влезе неочаквано в контакт с голямо количество вируси, в резултат на което се подлага внезапно на допълнително натоварване. Това най-често се случва, когато контактуваме с болен човек и голямо количество вируси нахлуят в нашето тяло. Често, внезапната инвазия на вируси заварва имунната ни система неподготвена и има риск да се разболеем. Затова, колкото по-навреме се подсили имунната система, толкова по-бързо тя ще се справи с вирусите. Така може въобще да не се разболеем или симптомите да траят много по-кратко време и да се излекуваме значително по-бързо.
2. След прекарано инфекциозно заболяване и лечение с антибиотици имунната ни система е отслабена и съществува по-голям риск от повторно разболяване. В този случай, допълнителното стимулиране на имунната система има за цел да възстанови защитната й функция в пълен капацитет.
3. Общо стимулиране на имунната система, с цел нейното засилване преди настъпването на зимния сезон, когато организмът е изложен на по-чест контакт с вирусни причинители на заболявания и изискванията към имунната система са завишени.

III. КАК И КОГА СЕ ПРИЕМА AVIRON KIDS?
Приготвяне на суспензията за пиене: към 10-15 мл вода, сок или чай се прибавя една таблетка AVIRON KIDS и се разбърква, докато таблетката се разтвори. Така приготвената суспензия се изпива.

AVIRON KIDS следва да се приема в следните три случая:
1. AVIRON KIDS се приема, когато имунната система е подложена внезапно на допълнителни натоварвания. Препоръчва се приемът на AVIRON KIDS да започне възможно най-скоро по следната схема:
Дозировка при деца от 0 до 6 години
Ден I    3 пъти х 1 таблетка
Ден II    3 пъти х 1 таблетка
Ден III    3 пъти х 1 таблетка
Ден IV    3 пъти х 1 таблетка
Ден V    3 пъти х 1 таблетка
Ден VI    3 пъти х 1 таблетка
Ден VII    2 пъти х 1 таблетка
2. AVIRON KIDS се препоръчва и в случаите, когато имунната система трябва да бъде подпомогната да възстанови естествената си защитна функция в пълен капацитет. В този случай се препоръчва прием на AVIRON KIDS в продължение на 20 дни по 1 таблетка 2 пъти дневно.
3. AVIRON KIDS се препоръчва и за общо подпомагане на имунната система преди настъпването на зимния сезон, когато изискванията към нея са завишени. В този случай AVIRON KIDS следва да се приема 3 последователни месеца, като най-добре е да се започне в началото на месец септември по следната схема:
Дозировка при деца от 0 до 6 години
20 дни - 2 пъти х 1 таблетка на ден
10 дни пауза
10 дни - 2 пъти х 1 таблетка на ден
20 дни пауза
10 дни - 2 пъти х 1 таблетка на ден
IV. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА AVIRON KIDS?
AVIRON KIDS не трябва да се приема от деца с алергия към някоя от съставките на таблетката.

V. КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА AVIRON KIDS?
Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.
AVIRON KIDS може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с лекар.

VI. СЪХРАНЕНИЕ.
Съхранявайте AVIRON KIDS в оригиналната опаковка при стайна температура на места недостъпни за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.
Опаковка: 20 таблетки.
Производител: Неофарм България ЕООД, България.